Boc despre șoferii din Cluj: “Au înțelegere, toleranță, respect”. Momentan, a renunțat la mesajul „lăsați-vă mașinile acasă”

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     2234 Vizualizări.  

Clujul este tot mai aglomerat în trafic, sunt multe ambuteiaje, multe accidente și, ca urmare, mulți nervi. Primarul Emil Boc a comentat astăzi situația.

“Este trecerea de la toamnă la iarnă și este mai aglomerat, dar nu e un fenomen care să ne definească în permanență. Am fost la Leipzig și am văzut și acolo o congestie de trafic, acolo chiar ningea, oamenii circulau mai prudent, mai încet. Și am văzut congestii și în alte orașe. De aceea lucrăm la proiectele pe care le știți – centură, metrou, tren metropolitan, legătură cu autostrada, care să ducă Clujul la nivelul anilor 2030-2050”, a spus Boc.

Întrebat despre nervii din trafic, primarul a spus că șoferii Clujului sunt altfel: “Clujenii sunt altfel, au înțelegere, toleranță, respect”.

De observat o schimbare în comunicarea primarului Emil Boc, care de ceva timp a renunțat să mai recomande clujenilor să folosească mijloacele de transport alternative. Mesajul „lăsați-vă mașinile acasă” a fost, deocamdată, abandonat, în condițiile în care pe marile grupuri de conducători auto primarul nu mai este cea mai populară persoană.

Boc continuă războiul cu mașinile personale. „Mijloacele alternative la mașină sunt cele care arată prosperitatea unei nații”

Situația din trafic arată că sunt străzi care depășesc 100% grad de încărcare, la anumite ore. Pe de altă parte, marile proiecte ale Clujului sunt deocamdată doar pe planșe, nu s-au început lucrările la nici măcar una dintre investițiile amintite de Emil Boc.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.