Boc, aprecieri pentru Constantea. Cine e politicianul care urmează la “U”?

Autor  Ionel Lespuc   în       3 years în urmã     1323 Vizualizări.  

Primarul Clujului, Emil Boc, a comentat astăzi demisia lui Radu Constantea de la conducerea clubului de fotbal Universitatea.

“Este un gest nobil, de apreciat, Radu Constantea și-a asumat eșecul nepromovării și al ratării calificării în play-off. Este un gest de maturitate, care arată responsabilitate. Universitatea merge mai departe. Îi mulțumesc și eu lui Radu Constantea. Împreună am preluat echipa din cenușă și am adus-o până aproape de promovare. Vom discuta cu universitățile și vom găsi o soluție”, a spus Boc.

Sau s-o spunem altfel, luați-o ca pe o părere. Cât clubul a fost gestionat, din punct de vedere sportiv, de Ioan Ovidiu Sabău, lucrurile au mers în crescendo, cu unica gafă – dar importantă – de a fi adus un antrenor dezastruos, Bogdan Lobonț. După plecarea lui Sabău, oamenii puși politic și-au arătat priceperea și gafele au curs. Emil Boc pur și simplu nu înțelege ce înseamnă meritocrație, sau poate interpretează termenul altfel – drept cei care nu ies din cuvântul domniei sale. Asta este obediență, nu merit.

Paskany Arpad spunea că fotbalul este afacerea care îți spune dacă ai investit bine în fiecare sâmbătă. Nu e politică, nu se votează la patru ani, nu e suficientă o perdea de fum sau o postare pe Facebook; fotbalul te răsplătește dacă te pricepi la el.

De-a lungul anilor, am văzut la “U” politicieni sau prieteni cu ei. Chiar și Alin Tișe a fost președinte la club, dacă mai țineți minte. Lista e lungă și tristă. Radu Constantea, fiul medicului care l-a operat pe primar de apendicită, Lucian Danciu, jurnalist care face emisiuni cu primarul, erau și acum acolo. Iar rezultatul este o colecție de dezamăgiri pentru cei mulți care susțin acest brand al Clujului.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.