Boc anunță începerea iminentă a proiectului care va schimba circulația la intrarea în Mănăștur

Autor  Ionel Lespuc   în       3 years în urmã     6210 Vizualizări.  

Emil Boc a anunțat astăzi începerea iminentă a unui mare proiect al Clujului, de care depinde extinderea spre vest a benzii dedicate mijloacelor de transport în comun. Este vorba despre lărgirea străzii Mărginașă și străpungerea dinspre Calea Mănăștur spre strada Uzinei Electrice, gândită să ușureze circulația locuitorilor din Zorilor care doresc să ajungă în zona Cluj Arena – Sala Polivalentă.

“Avem toată lărgirea pregătită, exproprierile sunt rezolvate, mergem la treabă”, a spus astăzi primarul, la Napoca Live.

Proiectul închipuie o stradă a Oțetului largă, cu un pod peste Canalul Morii și joncțiune cu strada Uzinei Electrice. Un bulevard de-a dreptul, de la Calea Mănăștur la Podul Garibaldi. Odată cu apariția acestei intersecții, vom avea bandă bus din Mărăști până în Mănăștur. Calea Mănăștur este complet regândită: trotuarele se îngustează, apar două piste de biciclete, două benzi pentru mijloace de transport în comun și rămâne doar câte o bandă pe sens pentru automobile.

Pe Moților și pe Ilie Măcelaru se expropriază 3.155 de metri pătrați. 1.205 mp construiți, pe Moților, respectiv 558 de metri pătrați, din care 263 construiți, pe Ilie Măcelaru.

Străzile Oțetului și Uzinei Electrice vor avea 21 de metri lățime, cu trotuare de cel puțin 1,9 metri, cu piste de biciclete de 2 metri lățime, cu benzi auto de 2,9, respectiv 3 metri. Vedeți mai jos un desen cu intersecția noii artere cu strada Ilie Măcelaru.

Strada Mărginașă ar urma să ajungă la 9,7 metri lățime (benzi auto de 2,9 metri), cu o deschidere de peste 12 metri înainte de intersecție. Proiectanții propun exproprierea unor curți și doar a 105,71 metri pătrați construiți.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.