Blocul cu 9 etaje al lui Ștefan Berciu a fost autorizat. Va avea 306 apartamente

Autorizație de construire acordată în iulie pentru unul dintre proiectele din Sopor ale lui Ștefan Berciu, unul dintre investitorii imobiliari clujeni din top 3. Investitorul s-a și apucat de treabă. Apartamentele se vor scoate la vânzare săptămâna viitoare.
9.000
de metri pătrați măsoară parcela deținută de SDC Imobiliare la intrarea în Sopor. Omul de afaceri a cumpărat proiectului de la Daniel Călugăr, fiul lui Ioan Călugăr, cel care a fondat I&C Transilvania Construcții.
9
etaje va avea blocul și 306 apartamente; va exista și un corp de șase etaje.
„Clădirea noastră, ce va fi înconjurată de spațiu verde, va avea fațadă ventilată, pereți cortină cu geam termopan și sticlă securizată și laminată, scări din beton armat, compartimentări interioare cu pereți din zidărie BCA și structura de rezistență din beton și beton armat. Prin dezvoltarea acestui nou proiect, gândit de arhitecți profesioniști, dorim să oferim locuințe sigure și extrem de calitative de care să se bucure mai multe generații și unde să se formeze comunități unite și prospere”, se arată pe website-ul SDC.
Inițiatorii proiectului din care s-a „rupt” parcela sunt cei doi tovarăși clujeni din dosarul de vânzare a drepturilor litigioase ale prințului Paltin Sturdza: Ioan Gheorghe “Neluțu” Varga, patronul clubului de fotbal CFR, și Daniel Călugăr, fiul lui Ioan Călugăr, cel care a fondat I&C Transilvania Construcții. Întreaga dezvoltare se face pe 2,7 hectare. Între timp, Călugăr a vândut către SDC partea sa. De asemenea, prinre inițiatorii proiectului apare și Gicu Buzdugan, cel supranumit de presă „Regele betoanelor”.
Ștefan Berciu are multe proiecte imobiliare realizate. A fost transportator, a pornit în construcții de la blocuri în Mănăștur, iar acum se află în topul marilor dezvoltatori ai Clujului. Este implicat inclusiv în construirea primelor blocuri din cadrul proiectului gigant TSC – Transilvania Smart City. Ștefan Berciu iese în evidență doar prin faptul că este consul onorific în România al statului Burundi.
Dezvoltatorii implicați în proiectul imobiliar pe suprafața de 2,7 hectare trebuie să realizeze, pe cheltuiala lor, un al cincilea braț al sensului giratoriu de la intersecția Al. Vaida Voievod – str. Unirii. De asemenea, ei s-au angajat să cedeze 4.884 de metri pătrați pentru lărgirea străzii Soporului, la 30 de metri (va fi un bulevard care va lega Gheorgheniul de nou constituitul cartier Sopor, al cărui plan este realizat în urma unui concurs de soluții), dar și pentru construirea unei alte artere, în partea de nord a ansamblului, de 18 metri lățime.