Bloc cu 3 etaje în locul unor case. De ce construim înalt la țară?

Autor  Tudor Știrbu   în       2 zile în urmã  

Membrii Comisiei tehnice de urbanism din cadrul Consiliului Județean Cluj vor dezbate, în ședința de 10 iulie, proiectul urbanistic de detaliu care vizează construcția unui imobil de locuințe colective cu spații comerciale la parter, D (demisol) + P (parter) + 3E (etaj).

Imobilul cu locuințe colective este propus pe strada Morii din localitatea Gilău, pe două parcele cu o suprafață totală de 1.606 metri pătrați.

Practic, beneficiarul a cumpărat două case de pe stradă și încearcă să unească prin acest proiect două zone cu blocuri din proximitatea centrului satului. Dar de ce e nevoie de blocuri la țară? La asta vor trebui să răspundă urbaniștii.

15

locuri de parcare sunt propuse pentru acest proiect

Beneficiara investiției este societatea Astralis Construcții, iar proiectul a fost realizat de biroul de urbanism și arhitectură Progis Consulting din Gilău.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.