Banii europeni ajung și în Feleacu. Se asfaltează 7 kilometri de drum, inclusiv spre pârtie 

Autor  Ionel Lespuc   în       5 years în urmã     2695 Vizualizări.  

Comuna Feleacu a ocolit banii europeni din exercițiul financiar 2007-2014 al Comisiei Europene ca pe niște porți de pe o pârtie de schi. Slalomul a fost executat chiar de primarul Nicolae Balea; poate de aceea nici nu a fost reales în 2016. Noul edil-șef, Gabriel Costea, este mai prieten cu Bruxelles-ul și, iată, lucrurile alunecă în direcția corectă. Săptămâna aceasta, pe site-ul de achiziții publice a apărut anunțul de licitație pentru asfaltarea a șapte kilometri de drum. Proiectul a fost estimat la 3,9 milioane de lei și este finanțat prin PNDR 2014-2020, submăsura 7.2. Potrivit website-ul licitatia.ro, depunerea ofertelor se poate face până în 22 februarie.

Am discutat despre asfaltare cu primarul Gabriel Costea (foto). “Este o licitație de execuție, proiectul există deja. Am pornit un proiect amplu de asfaltare a străzilor din comună. Am început cu acești șapte kilometri din Feleacu și Vâlcele, pe fonduri europene (am depus priectul în sesiunea din 2017), dar mai urmează încă cinci, care sunt în faza de proiectare, pe fonduri de la bugetul local. Sper ca în mandatul meu să ajung la 25 de kilometri de drumuri modernizate în comuna Feleacu”, a declarat Costea, pentru Media9. Numărul total de kilometri de drumuri din comuna Feleacu trece de 70.

Unul dintre drumurile vizate de proiectul de asfaltare leagă pârtia de schi de centura Clujului, făcând-o astfel mai accesibilă publicului. Acest drum a adus cel mai mare punctaj proiectului prin care se asfaltează acești șapte kilometri.

Feleacu mai are în derulare și un proiect de canalizare, finanțat prin PNDL (Programul național de dezvoltare locală) 2.

Comuna este compusă din localitățile Casele Micești, Feleacu, Gheorgheni, Sărădiș și Vâlcele. Are o suprafață de 61,7 km2. Primarul Gabriel Costea este la primul mandat; a fost ales în 2016 din partea PSD.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.