Avizat! Proiectul cu 9 case și teren sintetic de fotbal a trecut. Arhitectul șef: „Felicitări!”

Autor  Tudor Știrbu   în       2 years în urmã     1237 Vizualizări.  

Membrii Comisiei de urbanism au avizat favorabil, în ședința de joi, 19 ianuarie, de la Consiliul Județean Cluj proiectul care viza construirea în localitatea Gârbău a 9 locuințe unifamiliale și a un teren sintetic pentru echipa de fotbal a comunei.

13.450

de metri pătrați însumează suprafața totală a parcelelor.

Parcelele aparțin primăriei, se află în extravilanul comunei Gârbău și au suprafațe de 6.500 mp/5.100 mp. Suprafața de 1.850 de metri pătrați va fi destinată drumului de acces.

Proiectul se află acum în faza de „elaborare Plan Urbanistic Zonal și Regulament Local de Urbanism, introducere teren în intravilan și parcelare terenuri” și a fost prezentat în ședința Comisiei de urbanism de joi, 19 ianuarie, de la Consiliul Județean Cluj.

7.135

de metri pătrați este suprafața pe care vor fi construite cele 9 locuințe.

Conform documentației prezentate în ședința CTATU, terenul se va încadra parțial în Zona funcțională L, destinată locuințelor și funcțiunilor complementare, având o suprafață de 7.135 de metri pătrați; o suprafață de 3.955 de metri pătrați va fi încadrată în Zona funcțională S, destinată spațiilor plantate, agrement și sport și o suprafață de aprox. 512 mp se va încadra in Zona CCr (circulațiilor pietonale și rutiere).

În cadrul bazei sportive va fi realizat un teren de fotbal sintetic cu suprafața de aproximativ 1.055 de metri pătrați, o clădire de vestiare cu suprafața de aprox. 85 de metri pătrați si trei tribune metalice cu suprafața totală de 86 mp. Primăria Gârbău are o echipă de fotbal în liga a IV-a, AS Viitorul, clasată pe locul 7 din 12 echipe participante.

Recomandările specialiștilor

În privința celor nouă case care urmează a fi construite, proiectantul a prezentat o propunere care viza arhitectura caselor din Țara Călatei, de care viitorii proprietari trebuie să țină cont.

Proiectul a fost bine primit de membrii Comisiei de urbanism. Chiar arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, l-a lăudat, însă a avut și o recomandare: să țină cont de locurile de parcare dispuse în apropierea terenului de sport.

La rândul său, arhitectul Radu Spânu, membru în Comisia de urbanism, a recomandat realizarea unei perdele verzi între terenul de fotbal și calea ferată.

Proiectantul a fost de acord cu recomandările specialiștilor și a transmis că va modifica planșele în acest sens. „Felicitări! Mult succes în continuare!”, i-a transmis arhitectul șef al județului.

Proiectul a fost avizat favorabil cu 8 voturi. 

About