Aviz favorabil! Proiectul unui mic cartier cu 10 case, spații verzi, parc și loc de joacă i-a convins pe urbaniști

Autor  admin   în       5 luni în urmã     1400 Vizualizări.  

Proiectul imobiliar care prevede construcția a 10 locuințe unifamiliale în Feleacu a primit aviz favorabil în Comisia de urbanism în ultima ședință de la Consiliul Județean Cluj.

Proiectul a fost prezentat în ședința CTATU de arhitectul Vlad Negru, de la biroul TransForm, și se află în etapa de „elaborarea PUZ pentru parcelare și construire locuințe individuale, amenajare accese circulații, branșamente, operațiuni notariale”.

În fapt, proiectul a mai fost prezent în Comisia tehnică de urbanism, iar atunci specialiștii în urbanism i-au cerut proiectantului să renunțe la una din cele 11 case de pe planșe. Practic, în această ședință, arh. Vlad Negru a prezentat planșele modificate după cum i se ceruse în precedenta ședință.

11.989,05

de metri pătrați este suprafața totală a terenului pe care urmează să fie edificat acest proiect.

Potrivit documentației, terenul pe care se doreşte realizarea acestei investiții se găsește pe teritoriul administrativ al satului Feleacu, comuna Feleacu, în intravilan, în afara perimetrului de protecție a valorilor istorice și arhitectural-urbanistice. Suprafața totală a terenului este de 11.989, 05 metri pătrați.

Parcela reglementată este amplasată într-una dintre zonele cu potențial de dezvoltare a satului Feleacu. Zona propusă pentru urbanizare se află într-o fâșie mai puțin dens construită, situată la sud de Strada Principlă și la vest față de E60. Zona beneficiază de o panoramă și însorire deosebită și de o pantă lină, fiind propice dezvoltării cu locuințe.

Propunerea vizeză realizarea intervenția în 2 zone de interes:
Zona de interes 1 – construirea unui ansamblu de locuințe individuale P+1+M rspectiv D+P+1;
Zona de interes 2 – amenajarea zonei verzi existente în spații verzi – parcuri, grădini, loc de joacă cu acces public nelimitat ar ajuta la închegarea și uniformizarea zonei, precum și la îmbunătățirea calității vieții.

5.576,85

de metri pătrați reprezintă suprafața totală a spațiilor verzi (46,52 % din teren).

Beneficiarii acestei investiții sunt Andreea Filimon și coproprietarii Ioana-Alexandra și Ovidiu Crăciunaș plus Diana Rebeca și Cristian Marc Aldea, din București. În prezent, terenul este liber de construcții și are funcțiunea de arabil/fâneață.

„Prin acest proiect se urmărește crearea unui ansamblu rezidențial coerent în care se va pune accent pe creșterea calității vieții locuitorilor”, se arată în memoriul tehnic justificativ.

Proiectul a fost realizat de biroul de arhitectură TransForm din Cluj, condus de arh. Vlad Negru.

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.