Aviz favorabil! Proiectul imobiliar cu panoramă peste Lacul Someșul Cald a primit undă verde
Proiectul imobiliar cu locuințe și funcțiuni turistice în apropierea Lacului Someșul Cald a fost avizat favorabil în ședința Comisiei tehnice de urbanism de joi, 28 septembrie, de la Consiliul Județean Cluj. Favorabil, dar cu mici obiecțiuni.
Este vorba despre un proiect dezvoltat pe patru parcele într-o zonă excepțională, în intravilanul localității Someșul Cald, comuna Gilău, pe o suprafață totală de peste 4.000 de metri pătrați. Terenul studiat este situat la sud de Lacul Someșul Cald, chiar la poalele Munților Gilăului.
Proiectul propune trei locuințe individuale (pe trei parcele) și două imobile (cu locuire + turism) pe cea de-a patra. Conform documentației tehnice, cele patru parcele au următoarele suprafețe:
- prima parcelă: 523 mp (locuință D/S/P+E+M);
- a doua parcelă: 653 mp (locuință D/S/P+E+M);
- a treia parcelă: 500 mp (locuință D/S/P+E+M);
- a patra parcelă: 1.917 mp (pe care vor fi locuințe + turism).
4.371
de metri pătrați reprezintă suprafața totală a terenului pe care urmează să fie dezvoltată această investiție; suprafața destinată locuințelor + agrement/turism este de 3.593 de metri pătrați
Prezentarea lucrării în ședința CTATU de joi a fost făcută de reprezentantul proiectantului, Kas Arhitecture & Design Studio. La finalul prezentării, arhitectul Vlad Negru, membru în Comisia tehnică de urbanism, a cerut ca proiectul să prevadă pe planșe bazine vidanjabile pentru fiecare parcelă, care să fie la o distanță de cel puțin 10 metri față de orice construcție cu funcțiuni de locuire.
Un alt membru al comisiei, Tulogdy Laszlo, a recomandat ca drumul din interiorul proiectului să aibă cel puțin 6 metri lățime, pentru a da posibilitatea mașinilor cu gabarit (de pompieri, salubritate, ambulanță) să poată interveni atunci când ar fi nevoie.
Luând în calcul cele două recomandări ale membrilor CTATU, Alin Tișe, care conduce ședințele comisiei, a propus un aviz favorabil. Proiectul a fost avizat cu 7 voturi și trece în următoarea etapă.
Regimul de înălţime maxim admis va fi de trei niveluri supraterane:
- demisol + parter + mansardă (D+P+M);
- subsol + parter + mansardă (S+P+M);
- parter + etaj + mansardă (P+E+M);
- demisol + parter + etaj (D+P+E).
Potrivit documentației tehnice, în oricare dintre configurațiile enumerate mai sus, înălțimea maximă a construcțiilor, măsurată la cornișă sau streașină, în punctul cel mai înalt, nu va depăși 6,5 metri. Printr-o documentație de urbanism (PUD) se pot admite derogări de până la maxim 9,0 metri.
Accesul pe teren se face direct din drumul județean DJ107P.
Parcelele studiate sunt în proprietatea s.c. Someșul Cald Producție, Vasile Salanță, Carmen Iulia Budușan, Răzvan Marius Pălimariu și Rovin Pataki.
Proiectul a fost realizat de s.c. Kas Arhitecture & Design Studio s.r.l. din Cluj-Napoca.
Foto & randări: Kas Arhitecture & Design Studio