Aviz favorabil! Proiect cu trei blocuri și peste 50 de apartamente

Autor  Tudor Știrbu   în       1 year în urmã     4338 Vizualizări.  

Proiectul care vizează construirea a trei imobile de locuințe colective D+P+3+M, accese auto și pietonale, loc de joacă pentru copii în Gherla a fost avizat favorabil de specialiștii în urbanism în ședința de joi, 6 aprilie, de la Consiliul Județean Cluj. Dar cu câteva obiecții. 

Proiectul prezentat în ședința de astăzi se află în faza de „elaborare PUZ în scopul construirii a trei imobile de locuințe colective P+3+M, accese auto și pietonale, amenajare teren și parcare auto, racorduri și branșamente la utilități” pe terenul amplasat în Gherla, str. Apei F.N., jud. Cluj”. Proiectul se află în revenire în ședința CTATU.

Aici ai articolul care îți spune care au fost motivele pentru care acest proiect n-a trecut la prima sa prezentare în Comisia de urbanism: Proiectul cu trei imobile și 60 de apartamente, respins. „Unde vor merge copiii acestor oameni să se joace? Să nu-mi spuneți că între blocuri”

5.100

de metri pătrați este suprafața pe care investitorul dorește să edifice cele trei blocuri. Asta în prima etapă, deoarece terenul studiat are o suprafață de 11.280 metri pătrați.

Față de prezentarea făcută în ședința precedentă, din 21 ianuarie 2023, proiectantul a mutat de pe planșă un bloc mai la sud față de proiectul inițial, a renunțat la 8 apartamente (de la 60 la 52) și a mărit locul de joacă pentru copii cu 370 de metri pătrați, care ulterior va fi donat administrației locale. Proiectantul acestei lucrări este s.c. APSIDON s.r.l.

În ședința trecută, urbaniștii au fost nemulțumiți și de circulațiile aflate în proiect și în zona învecinată și i-au solicitat proiectantului să le regândească.

Reprezentanta proiectantului, arh. Cristina Bercea, a prezentat noile modificări dar nu a întrunit întru totul aprobarea urbaniștilor privind accesul la cele trei blocuri.

Arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, i-a recomandat să ia legătura cu Primăria din Gherla și să ceară o hotărâre de consiliu local (HCL) prin care „spațiul necadastrat (aflat în partea de vest a proiectului – n.r.) care are denumirea de <strada Dunării> să fie trecut în domeniul public al primăriei, să fie întăbulat de primărie urmând ca dumneavoastră să vă conectați la el. E cea mai simplă problemă”, i-a recomandat arhitectul șef al județului Cluj.

52

de apartamente vor fi construite în cele trei blocuri de pe str. Apei F.N. din Gherla.

Arhitectul Radu Spânu, membru în Comisia de urbanism, s-a interesat câte unități locative sunt în proiect și câte locuri de parcare vor fi la final. „Un loc de parcare pentru fiecare unitate locativă”, a transmis arh. Cristina Bercea.

Asta înseamnă că la 52 de apartamente, vor fi 52 de locuri de parcare. Radu Spânu a mai cerut câteva locuri de parcare în plus destinate vizitatorilor, iar proiectanta a fost de acord să le poziționeze pe o planșă viitoare „fiindcă este loc din belșug”.

Alin Tișe i-a cerut proiectantei să modifice planșele ținând cont de solicităriel făcute de urbaniști și să aducă de la Primăria Gherla HCL privind recomandarea arhitectului șef al județului privind întabularea „spațiului denumit strada Dunării”. Iar pentru asta nu trebuie să se prezinte într-o altă ședință, ci doar să prezinte noua documentația la Direcția de Urbanism de la CJ Cluj.

Proiectul a fost avizat cu 5 voturi și merge în următoarea etapă.

Conform documentației prezentate în ședința Comisiei de urbanism, terenul situat pe strada Apei F.N. este proprietatea s.c. Zalina s.r.l. și conține două parcele: una de 4.100 mp, cealaltă de 1.000 mp. Practic, pe cei 5.100 mp, beneficiarul investiției și-a exprimat intenția de a construi trei blocuri cu 4 niveluri fiecare. Asta în prima etapă, deoarece terenul studiat are o suprafață totală de 11.280 de metri pătrați.

Sursa foto & randări: s.c. Apsidon s.r.l.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.