Aviz favorabil pentru un proiect cu 14 case, lângă pădure, într-o destinație foarte căutată, la 15 kilometri de Cluj
Membrii Comisiei de urbanism au avizat favorabil, în ultima ședință de la Consiliul Județean Cluj un proiect imobiliar în satul Sălicea, comuna Ciurila: 14 unități locative, lângă pădure.
Sălicea se află la 15 kilometri de Cluj (20 de minute de mers cu mașina – n.r.) și a devenit un loc extrem căutat de foarte mulți clujeni care doresc să-și cumpere aici o casă.
Proiectul se află în etapa elaborării „PUZ introducere teren intravilan, parcelare pentru construire locuințe”.
Amplasamentul studiat în suprafață de 33.430 de metri pătrați din Sălicea, comuna Ciurila, se află parțial în intravilan, parțial în extravilan, și este proprietatea beneficiarilor s.c. New Adonis Prodserv s.r.l. și asociații.
Urlike Atzl, cetățean austriac, este cel care, alături de soția sa, administrează această companie.
- 2.404 mp în intravilan;
- 31.026 mp (din care 535 mp categoria de folosință pădure) – în extravilan.
Parcele de 700 mp (locuințe individuale) și de 2.000 mp (locuințe cuplate)
Beneficiarii doresc introducerea parțială din terenul studiat în intravilan și parcelarea terenului studiat propus de intravilan în parcele cu suprafețe variabile de la 700 mp și construirea pe parcelele rezultate imobile cu destinația de locuință unifamiliale sau imobile cu destinația de locuințe semicolective cu două unități locative (în regim cuplat).
Regimul de înălțime propus: S (subsol)+P (parter) +1E (Mansardă) sau Ds (demisol)+P+1E (M).
Propunerea proiectantului: 14 unități locative (foto jos)
4.344,72
de metri pătrați este suprafața destinată locurilor de parcare în incinta ansamblului.
Membrii Comisiei de urbanism au avizat favorabil proiectul, dar cu obiecții: doar o jumătate din suprafața solicitată să fie trecută în intravilan a fost avizată. În plus, beneficiarii investiției vor trebui să realizeze, pe cheltuiala lor, lucrările de canalizare pentru întreaga zonă, nu numai pentru ansamblul de case.
Colectarea apelor menajere va fi realizată printr-un racord la o stație de epurare naturală, a transmis reprezentantul proiectantului. Alimentarea cu energie electrica a investiției propuse va fi realizată prin liniile de medie tensiune existente în zonă. Circulația rutieră se va face din DJ107R pe drumul existent reglementat la profil de 7 metri.
Proiectantul acestei lucrări este biroul individual de arhitectură Sonia Nicula din Cluj.