Aviz favorabil pentru căminul de vârstnici situat pe „drumul televiziunii”

Autor  Tudor Știrbu   în       2 years în urmã     1130 Vizualizări.  

Membrii Comisiei de urbanism de la Consiliul Județean Cluj au avizat, în ședința de joi, 20 octombrie, un proiect care prevede autorizarea unui cămin de vârstnici situat pe „drumul televiziunii” din localitatea Feleacu. 

Mai precis, e vorba despre schimbarea destinației din casă de locuit în cămin pentru persoane în vârstă.

Proiectul se află în faza de „elaborare PUD și documentație pentru autorizarea lucrărilor de schimbare de destinație din locuință în cămin pentru persoane vârstnice”.  

Prezentat pentru a treia oară în comisie

Proiectul a fost prezentat în ședința de joi pentru a treia oară, iar de data asta a fost cu noroc. În precedentele prezentări, specialiștii în urbanism au fost nemulțumiți de numărul insuficient de parcări și de lipsa unei rampe pentru persoanele cu probleme locomotorii, iar în plus au cerut realizarea unor amenajări exterioare și ca beneficiarul să obțină acordul vecinilor.

3.180

de metri pătrați are suprafața totală a terenului unde va funcționa căminul pentru persoane în vârstă

Conform proiectului, obiectul lucrării îl constituie sistematizarea terenului de 3.180 de metri pătrați, aflat în proprietatea a doi soți din Feleacu (Vasile și Maria Bercan), teren pe care l-au închiriat unei asociații (Asociația Fileo – n.r.). Cei care conduc asociația mai administrează alte două centre pentru persoane în vârstă, din care unul în Ciurila.

Claudiu Salanță: „Din informațiile de pe Google, acest centru funcționează”

„S-au propus șase locuri de parcare, din care un loc pentru ambulanță și două locuri pentru persoane cu dizabilități, iar lângă clădire s-a propus amenajarea unei rampe care va avea un elevator vertical”, a explicat reprezentanta proiectantului s.c. AMB Arhitectură și Consultanță s.r.l. Cluj-Napoca.

În prezent, a mai spus proiectantul, pe parcelă se află o construcție D+P+E, edificată între anii 2016-2021, recepționată și înscrisă în cartea funciară, cu destinația „casă de locuit”. Accesul pietonal și auto se vor face din strada aflată la nordul parcelei.

Reprezentanta proiectantului a mai spus că se va reorganiza spaţiul verde de pe parcelă pentru a corespunde noilor funcțiuni. Suprafața totală a spațiului verde este de 2472.50 mp (77.76%).

„Din informațiile de pe Google, acest centru funcționează”, a intervenit arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță.

„Da, își fac publicitate”, a răspuns reprezentanta proiectantului.

„Asta e bună!”, s-a amuzat președintele CJ Cluj, Alin Tișe, care i-a întrebat pe membrii Comisiei de urbanism dacă mai au întrebări sau recomandări de făcut.

„Dacă nu sunt, eu vă propun un aviz favorabil. Dar transmiteți-le (beneficiarilor – n.r.) să nu mai facă publicitate (până nu se deschide în realitate căminul – n.r.). Spuneți-le că au avut o zi norocoasă astăzi!”, a transmis Tișe.

„Partea norocoasă e că nu construiesc nimic, ci schimbă destinația, că altfel…”, l-a completat arhitectul șef.

Proiectul a fost „avizat favorabil” cu șase voturi. 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.