Aviz favorabil! Baza propusă pe 1,3 hectare va avea funcțiuni sportive, de recreere și tratament

Autor  Tudor Știrbu   în       7 luni în urmã     2080 Vizualizări.  

O bază sportivă pentru recreere și tratament, care va avea patru unități locative interconectate și terenuri de sport va fi construită în localitatea Feleacu, pe o suprafață de 1,3 hectare. 

Proiectul a fost avizat în ședința Comisiei tehnice de urbanism din 17 aprilie de la Consiliul Județean Cluj. Au fost trei voturi în comisie care au avizat această investiție. Baza va avea o zonă de recreere, una de tratament (nutriție, kinetoterapie, proceduri medicale alternative) și o zonă de cercetare.

Potrivit proiectantului, la parter vor fi un foier, o zonă de restaurant și bucătărie, o zonă administrativă cu o cameră incubatoare și una de depozitare, o zonă de cercetare, două spații de conferințe cu foier, sală de fitness, sală de clase, zonă de recuperare cu vestiarele aferente. La etaj, vor fi saloane, cabinete medicale pentru nutriție, zonă de asistenți medicale. Baza mai cuprinde câteva terenuri pentru diferite sporturi.

13.210

de metri pătrați este suprafața pe care se dorește să fie construită baza sportivă.

Proiectul se află în faza studiului de oportunitate în vederea „elaborării documentației PUZ pentru amenajare bază sportivă pentru recreere și tratament, construire anexe, introducere în intravilan, operațiuni notariale”.

Terenul studiat are suprafața de 13.210 de metri pătrați, dintre care 10.996,95 mp în intravilan și 2.213,05 mp
în extravilan. Terenul este neconstruit.

Scopul elaborării acestui studiu de oportunitate îl constituie restructurarea zonei studiate cu funcțiuni sportive, recreere și tratament, construire anexe si introducerea în intravilan.

Beneficiarii acestei investiții doresc construirea a patru unități locative interconectate și activități sportive pe latura de nord-vest a terenului studiat.

Numărul de locuri de parcare auto propuse în incintă: 44;
Numărul de locuri auto garate: 26.

Regimul de înălțime: S+P+1E

CITAT

„Prin PUZ-ul propus se facilitează dezvoltarea regiunii din punct de vedere urbanistic prin reglementarea circulațiilor și a modului de construire, extinderea utilităților și regularizarea modului de construire, compatibil cu zona studiată. Social nu se perturbă nicio activitate de locuire sau de alt gen. Zona are un potențial ridicat de dezvoltare”.

Fragment din documentația tehnică a acestui proiect

Proprietarii terenurilor sunt soții Suzana și Sveatoslav Vizitiu, alături de soții Maria și Dumitru Petreuș și Alina Adriana Dinea. Beneficiara investiției este societatea Art Dinasty s.r.l. din Cluj-Napoca, în timp ce proiectantul lucrării este biroul Conproex Construct s.r.l., tot din Cluj-Napoca.

Foto & randări: Conproex Construct

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.