Autostrada Transilvania se leagă de DN1 la Jibou. Proiectantul este cel care a realizat studiul de fezabilitate pentru centura Clujului

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã  

Consiliul de Administrație al CNAIR a aprobat semnarea acordului de parteneriat cu Consiliul Județean Sălaj pentru realizarea documentației tehnice a nodului rutier de la Românași, legătura între Autostrada Transilvania- A 3, DN 1 F Cluj Napoca-Zalău-Satu Mare-Petea și viitorul Drum Expres Jibou-Românași. Drumul Expres Jibou-Românași va avea o lungime de 20 de kilometri și va asigura legătura orașului Jibou la A 3-Transilvania.

Contractul pentru studiul de prefezabilitate și fezabilitate pentru nodul rutier Românași a fost semnat cu proiectantul Explan, studiul de prefezabilitate este predat, iar proiectarea preliminară (fezabilitate) are termen de finalizare martie 2024.

Explan a realizat studiul de fezabilitate și pentru centura metropolitană de la Cluj.

Parteneriatul CNAIR -CJ Sălaj se referă la documentația tehnică, Studiu de Fezabilitate, PAC-Proiect pentru Autorizația de Construire și PT – Proiect Tehnic : ,,Acord de parteneriat pentru realizarea documentației tehnice, SF, P.A.C și Proiect Tehnic aferente obiectivului de investiții descărcarea traficului din Drumul Expres Jibou-Românași“. decizia CA CNAIR din 30 ianuarie 2024.

Nodul rutier va fi construit de CJ Sălaj și va conecta lotul UMB Zimbor-Poarta Sălajului (43 % execuție) care ar putea fi deschis în decembrie 2024, deși are termen contractual iulie 2025. Pe harta CNAIR nodul Românași figurează, însă pe lotul cu tunelul Meseș Poarta Sălajului-Zalău-Nușfalău. ,,Nod rutier: Românași (A3 – km 26) sectorul Poarta Sălajului – Nușfalău;” – comunicat CNAIR.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.