AUTOSTRADA TRANSILVANIA. Imagini spectaculoase din cer de pe un lot din județul Cluj plin de viaducte. GALERIE FOTO & VIDEO

Autor  admin   în       1 year în urmã     22145 Vizualizări.  

Cea mai recentă filmare cu drona peste un tronson al Autostrăzii Transilvania (A3) dezvăluie zone de o complexitate ridicată. Este vorba despre lotul Nădășelu – Topa Mică (județul Cluj), în lungime de 16,8 kilometri. 

Constructorul UMB a făcut progrese în unele zone, dar în altele lucrările au stagnat. Asta poate și pentru că solul este foarte dificil pe aproape tot traseul. A plouat mult în ultima perioadă și pământul băltește de apă, asta se poate remarca și în filmarea făcută cu drona pe 10 decembrie (foto jos).

De altfel, secțiunea Nădășelu – Topa Mică – Zimbor – Poarta Sălajului este considerată cea mai complexă bucată din Autostrada Transilvania.

Sol dificil. Secțiunea e plină de viaducte

Din cauza reliefului, secțiunea Nădășelu – Topa Mică are multe viaducte, care înseamnă structuri imense de grinzi, pile, terasamente, consolidări de teren.

Constructorul UMB a oprit lucrările în urmă cu câteva luni în zona cimitirului de la Nădășelu (foto jos). Firma condusă de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu a propus un viaduct peste cimitir lung de 108 metri și un tunel cut & cover în zona Topa Mică. Asta i-a revoltat pe localnicii din Nădășelu, care la sfârșitul lunii septembrie au protestat chiar în cimitir.

Citește și acest articol care îți spune ce nemulțumiri au avut oamenii, dar și ce variante au găsit în locul acestei soluții: GALERIE FOTO & VIDEO. Protestul localnicilor din Nădășelu: „Să facă un tunel, nu viaduct peste cimitirul nostru”

Cel mai probabil, lucrările vor fi gata în 2024

1,39

de miliarde de lei reprezintă costul pentru lotul de 30 de kilometri, Nădășelu – Zimbor, din Autostrada Transilvania.

Constructorul UMB care lucrează pe lotul Nădășelu – Zimbor vrea să livreze acest tronson de drum în 2023, cu un an mai devreme decât termenul prevăzut în contract. În prezent, stadiul lucrărilor a ajuns la 40%, dar unele loturi de pământ sunt încă neatinse.

Sursa foto & video: Cristian Marius

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.