AUTOSTRADA TRANSILVANIA. Imagini spectaculoase de la montarea grinzilor la viaductul de la Nădășelu. Lucru la zeci de metri înălțime. GALERIE FOTO & VIDEO
O nouă filmare din dronă ne dezvăluie imagini spectaculoase de pe șantierul Autostrăzii Transilvania. Filmarea are aproximativ 10 minute și surprinde momentele în care angajații constructorului UMB fixează grinzile longitudinale deasupra piloților forați la viaductul de la Nădășelu.
Filmarea a fost realizată în 29 mai de către Cristian Marius Man, un împătimit al lucrărilor de infrastructură rutieră mare. Imaginile ne arată zeci de angajați ai constructorului care lucrează la înălțimi considerabile.
Și pare că se simt în largul lor, de parcă ar lucra în curtea proprie, plivind roșiile, și nu la 10-20 de metri înălțime.
Sigur, dacă ar avea tot echipamentul de protecție asupra lor, ar fi ideal. Și conform cu NTSM (Normele de tehnică a securității muncii – n.r.).
Media9 a mai scris despre asta, iar filmarea era tot de pe șantierul de la Nădășelu.
740
de metri este lungimea viaductului de la Nădășelu
O grindă longitudinală (lonjeron) are 18 metri lungime și este realizată, la fel ca restul grinzilor, pe șantierul constructorului UMB de la Zimbor de pe A3.
Viaductul de la Nădășelu, o lucrare extrem de complexă, are o lungime de 740 de metri.
UMB este compania care lucrează pe loturile Nădășelu – Zimbor și Zimbor – Poarta Sălajului, cu o lungime totală de 42 de kilometri. Compania este deținută de către omul de afaceri băcăuan Dorin Umbrărescu.
Citește și acest articol: PREVIZIUNI. Când va fi gata lotul de 30 de kilometri Nădășelu – Zimbor din Autostrada Transilvania. GALERIE FOTO & VIDEO
Loturile Nădășelu – Zimbor (30 de kilometri) și Zimbor – Poarta Sălajului (12 kilometri) din Autostrada Transilvania au același constructor – UMB – și sunt cuprinse în PNRR. Cele două loturi sunt singurele contracte în lucru cu finanțare prin PNRR pe Autostrada Transilvania.
Lotul Nădășelu – Zimbor de pe Autostrada Transilvania, cel mai avansat șantier rutier din PNRR, a primit o extensie de timp, până în februarie 2025, iar șansele de deschidere la sfârșitul anului 2023 sunt reduse, deși UMB a reușit o mobilizare foarte bună, pe mai bine de 50% stadiu fizic de execuție.
Un proiect început în urmă cu aproape 20 de ani de Bechtel
Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat de guvernul României cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj-Napoca – Borș, lungimea sa fiind de 584 km.
Sursa foto & VIDEO: Cristian Marius Man