AUTOSTRADA TRANSILVANIA. Coloane întregi de camioane pe A3 la ieșirea spre Ungaria, după ce cancelarul Austriei ne-a închis din nou ușa în Schengen. VIDEO

Autor  admin   în       8 luni în urmã     18737 Vizualizări.  

Cancelarul Austriei Karl Nehammer a spus din nou României ,,NU Schengen!” după întâlnirea de joi, de la București, cu președintele Klaus Iohannis.  

Răspunsul s-a văzut în teren. Vămile Nădlac II și Borș II pe Autostrăzile A 1 și A 3 – Transilvania au fost foarte aglomerate la ieșirea din țară și intrarea în Ungaria pe benzile pentru autoturisme și mai ales pe culoarele pentru camioane.

Imaginile au fost publicate pe Canalul YouTube Marin Marian

Cozile foarte mari sunt cauzate și de reintroducerea restricțiilor pentru camioane în Ungaria (de la 1 martie) de sâmbătă ora 23:00 până duminică ora 23:00, potrivit economedia.ro.

Dacă la Nădlac II pe Autostrada A 1, cozile sunt pe banda de urgență, la Borș II pe Autostrada Transilvania, coloanele de camioane se pot observa între Biharia și Borș II în zona nodului rutier de la intersecția cu Drumul Expres Oradea-A3 Transilvania pe care Strabag urmează să-l deschidă la sfârșitul lunii (martie), conform termenului.

Citește și acest articol:

GALERIE FOTO. Primul drum expres care urmează să fie inaugurat în acest an în România va fi deschis peste trei săptămâni în Ardeal

Rămâne de văzut cum va fi amenajată descărcarea din DEx 11 în Autostrada Transilvania în condițiile coloanelor de camioane care se formează la aproximativ 2 kilometri de vama Borș II (la jumătatea distanței între Biharia și Borș 2).

Principalele beneficii ale intrării României în spațiul Schengen 

Sunt mai multe beneficii, printre care faptul că va fluidiza traversarea graniței cu Ungaria și Bulgaria, reducând timpii de așteptare, emisiile de dioxid de carbon și, cel mai important, pierderile financiare. Un efect direct al aderării va fi dinamizarea competitivității pe piața transporturilor, creșterea investițiilor străine și a exporturilor.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.