AUTOSTRADA TRANSILVANIA. Ce servicii vor avea parcările ce vor funcționa pe secțiunile Câmpia Turzii – Gilău și Gilău – Borș. Vor fi inclusiv dușuri și zonă de snack-bar

Directorul general al Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, anunța, recent, că au fost depuse oferte pentru concesionarea unor spații de servicii și parcări pe Autostrada Transilvania (A3) și pe DEx12 (Craiova-Pitești).
Pentru Autostrada Transilvania sunt două noduri unde vor funcționa spații de servicii și parcări: Nodul Turda de pe secțiunea Câmpia Turzii – Gilău și Biharia de pe secțiunea Gilău – Borș.
OMV PETROM Marketing s.r.l. și MOL ROMANIA Petroleum Products s.r.l. sunt cei doi ofertanți pentru concesionarea spațiilor și parcărilor pe Autostrada Transilvania. Perioada de concesiune oscilează între 23 și 32 de ani, fiind calculată de la momentul semnării contractului de concesiune.
Media9 îți spune ce servicii oferă cele două companii; în afara stațiilor de distribuție a carburanților, vor mai fi toalete publice dotate cu dușuri, zonă de snack-bar, spații comerciale, stații de reîncărcare vehicule electrice ușoare și grele.
Anunțul directorului general al CNAIR
„Au fost depuse astăzi ofertele pentru concesionarea unor spații de servicii și parcări pe Autostrada Transilvania (A3) și pe DEx12 (Craiova-Pitești)!
OMV PETROM MARKETING S.R.L. a depus oferte pentru concesionarea celor 8 spații de servicii și 4 parcări de scurtă durată situate pe:
– A3, pe secțiunile Câmpia Turzii – Gilău, Gilău – Borș, București – Ploiești;
– DX12, pe secțiunea Craiova – Pitești (tronson 2).
Pentru concesionarea a 2 stații de servicii de pe secțiunea Gilău – Borș de pe Autostrada Transilvania (A3) a depus ofertă și MOL ROMANIA PETROLEUM PRODUCTS S.R.L.
Termenul contractual pentru amenajarea spațiilor de servicii și a parcărilor este de 18 luni de la data emiterii Ordinului de Începere a contractului, iar perioada de concesiune variază între 23 și 32 de ani calculată de la momentul semnării contractului de concesiune.
Nivelul cotei de redevență este între 1% și 4%, în funcție de amplasamentul obiectivului. Pentru celelalte spații de servicii situate în principal pe drumurile naționale și pe variantele de ocolire vom relua procedura de concesiune în perioada următoare”, a transmis directorul general al CNAIR.