AUTOSTRADA TRANSILVANIA. Care este progresul constructorului român UMB în ultimele 3 luni și jumătate pe un lot de pe A3. „Câinii latră!”. GALERIE FOTO & VIDEO

Autor  Tudor Știrbu   în       7 luni în urmã  

O recentă filmare pe un lot de pe Autostrada Transilvania a încins spiritele celor interesați de lucrările de infrastructură rutieră mare. Ne referim la o filmare făcută cu drona între Zimbor și Poarta Sălajului, județul Sălaj (12,24 kilometri), de pe A3. 

Cristian Marius Man a postat pe canalul său de pe You Tube o filmare inedită, în care prezintă stadiul lucrărilor pe această subsecțiune de pe Autostrada Transilvaniei din 27 aprilie 2024 și cel din 14 august 2024. Sunt, astfel, cam 3 luni și jumătate între cele două date.

În stânga imaginii, lucrările surprinse cu drona în data de 27 aprilie 2024; în dreapta lucrările din 14 august.

De ce ar fi inedită? Pentru că e primul dintre cei care se ocupă de filmări pe Autostrada Transilvania și a avut această idee. Autorul a împărțit în două imaginile cu lucrările pe acest lot, îndemnându-i astfel pe împătimiții lucrărilor de infrastructură, dar nu numai pe ei, să vadă care sunt diferențele între cele două date, dar fără să le ceară ori să le inducă vreo idee în acest sens.

Mai ales că până acum s-a tot vorbit că antreprenorul român, Spedition UMB, din grupul omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, ar fi părăsit șantierele de pe Autostrada Transilvania pentru a lucra pe Autostrada Moldovei. Mai jos poți vedea diferențele de pe acest lot.

Te rugăm să ne spui care este opinia ta despre stadiul lucrărilor pe această subsecțiune de pe A3 pe contul nostru de Facebook: Media9.

Totuși, filmarea i-a împărțit pe fanii lucrărilor de infrastructură rutieră. Cei mai mulți dintre ei, și sunt destui, cred că UMB lucrează cu motoarele bine turate și că antreprenorul român, cel mai puternic constructor de autostrăzi din țară, își face treaba cum nu se poate mai bine.

„Contrar ‘binevoitorilor’ care susțin că nu se lucrează aici, UMB înaintează bine și își vede de treabă liniștit. Știe foarte bine pe ce tronsoane să accelereze și pe care se poate circula după terminare”, a fost de părere unul dintre privitori.

„Se muncește și se avansează. Având în vedere contextul – licitație nefinalizată încă pentru nodul Românaşi (între timp a fost finalizată, iar UMB va realiza acest nod rutier – n.r.), plus lipsa celor două viaducte pe care le va face Ozaltin, am putea spune că sunt în grafic şi lucrează constant. Nu la nivelul anului trecut, dar într-un ritm bun, evitând astfel un nou muzeu. Aşa că, pe scurt, ‘câinii’ latră, UMB continuă să lucreze”, a răspuns un alt urmăritor.

„Au avansat foarte bine pe structuri, că altceva nu s-a făcut, fiind puțini muncitori pe acest lot, față de alte loturi de autostradă prioritare din țară!”, a transmis un alt privitor.

Însă alți împătimiți ai lucrărilor de infrastructură rutieră n-au fost de acord cu cele discutate pe canalul You Tube. Și sunt pesimiști vizavi de realizarea lucrărilor la termen.

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.