Autostrada Sibiu-Făgăraș: Makyol a primit ordinul de proiectare pentru primele două loturi

Autor  admin   în       1 year în urmã  

CNAIR a transmis constructorului Makyol (Turcia) ordinul de proiectare pentru primele două loturi ale Autostrăzii A 13 Sibiu-Făgăraș începând cu data de 26 februarie, termen de la care se calculează cele 12 luni pentru predarea proiectului tehnic.

Practic, în acest moment pentru toate cele 4 tronsoane (68,04 km) a fost emis ordin de începere pentru fazele de proiectare, care vor avea o durată de 12 luni.
Pentru tronsonul 3, faza de proiectare a început în data de 16 octombrie 2023, iar pentru tronsonul 4 proiectarea a început în data de 15 ianuarie 2024.
Urmează să fie construite:
– 7 noduri rutiere: Boița, Avrig, Arpașu, Victoria, Sâmbăta, Ileni, Făgăraș
– 24 poduri peste Autostrada Sibiu -Fagaras
– 63 poduri peste alte tipuri de obstacole (cursuri apă, drumuri)
– 3 poduri pe drum de legatură între Autostrada Sibiu- Făgăraș si DN1
– 12 viaducte pe autostrada Sibiu – Făgăraș
– 2 centre de întreținere și coordonare
– 1 punct de sprijin
– 2 spații de servicii S3
– 2 spații de servicii S1
Asocierea Makyol-Yapi Merkezi a devenit în noiembrie 2023 al doilea constructor din România după UMB raportat la numărul kilometrilor de autostradă contractați, cu 68 de kilometri reprezentând toate cele 4 loturi ale secțiunii A 13 Sibiu-Făgăraș, parte din A 13 Sibiu-Brașov-Bacău.
Contractul pentru lotul 1 a fost semnat pentru 1,9 miliarde lei, termen de proiectare de 12 luni și 36 de luni pentru execuție.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.