AUR vrea scaunul lui Emil Boc. „Construim inele și centuri ocolitoare cu prioritate, înaintea metroului”
Partidul AUR este pregătit să-și asume administrarea Clujului după alegerile din 2024. Într-un interviu pentru Media9, singurul parlamentar AUR de Cluj, Alin Ilie Coleșa, a spus că partidul are soluții pentru Cluj, nu și ideologii. El a atacat administrația actuală, spunând că municipiul este dominat de haos, incompetență și corupție.
Coleșa susține că ansamblurile imobiliare trebuie dimensionate în funcție de capacitatea străzilor, afirmă că centurile și inelele rutiere ar trebui prioritizate în fața metroului, dar și că este nevoie de mai multe parkinguri.
Dacă veți citi un editorial publicat de Media9 săptămâna trecută, vă veți da seama că e posibil să se fi inspirat chiar de acolo. 🙂
Iată declarația completă a liderului parlamentarilor AUR din Camera Deputaților:
„Strategia pe care AUR o are pentru alegerile locale a început cu realizarea unei structuri teritoriale cât mai completă și formată din oameni cât mai competenți. Pentru alegeri dorim să propunem oameni cât mai pregătiți profesional, de care nu ducem lipsă, dar care să aibă o cât mai bună vizibilitate publică.
În același timp, identificăm problemele majore ale județului Cluj, lucru pe care-l facem în mod continuu prin programul Aur-Te-Aude. Dintre acestea principala problemă locală este chiar dezvoltarea urbană și transportul privat și public. Probabil că municipiul Cluj-Napoca e într-un top național, dacă nu chiar în vârf, al dezvoltării urbane caracterizată de haos, incompetență și corupție, o adevărată mafie și criminalitate economică organizată.
Principalul obiectiv pe care-l avem în acest caz este să venim cu niște soluții care să stopeze fundătura urbană în care a fost adus orașul. Soluțiile cuprind reguli care să condiționeze dimensiunea ansamblurilor imobiliare autorizate de capacitatea străzilor existente. De asemenea trebuie să însemne construirea inelelor și centurilor ocolitoare cu prioritate, înaintea unor extrem de scumpe, atât ca investiție inițială, cât și ca administrare, cum este metroul.
Trebuie să facilităm dezvoltarea pe orizontală a orașului prin noi drumuri și extinderea intravilanului astfel încât să avem o ofertă mai mare de locuințe, echilibrarea pieței imobiliare, care acum este una extrem de speculativă. S-a creat o piață imobiliară speculativă, autorizându-se în principal cei care fac parte din rețeaua agreată – un furt cu acte în regulă.
Rețeaua de drumuri și capacitatea parcărilor publice a fost sistematic redusă. Acestă trebuie să înceteze și să fie refăcută și extinsă capacitatea de acum câțiva ani. Doar la Sala sporturilor Horia Demian au fost desființate aproximativ 3 sute de locuri de parcare, iar o zona centrală – alte câteva sute. Se resimte acut lipsa terenurilor de sport, a locuințelor sociale, a noi școli și grădinițe.
Avem inițiative legislative care se adresează specific transportului – o singură lege atât pentru taximetrie, cât și pentru așa-numitul ride-sharing și altele care au ca scop sprijinirea producătorilor agricoli mici și mijlocii locali. Acești trebuie sprijiniți prin locuri de vânzare gratuite, amplasate în zone cu vad comercial.
Dorim că continuăm și să multiplicăm lucrurile bune care s-au făcut și aici pot enumera parcurile industriale. Cred că putem fructifica local scorul electoral foarte bun pe care AUR îl are la nivel național. Avem soluții pentru dezvoltarea locală, nu avem ideologii, ci ne conducem după cele patru valori care ne vor ajută să păstrăm direcția și sensul bun.
AUR nu are încă nume stabilite. „Cu cel puțin 3 luni înainte de alegeri (se vor stabili numele n.r.) Principalul obstacol pe care îl avem sunt candidații pentru funcția de primar al orașului Cluj-Napoca și pentru funcția de președinte al consiliului județean. Avem pentru fiecare dintre ele, deocamdată, cel puțin 2-3 variante de persoane publice. Sperăm că vom avea candidați cu notorietate publică mare”, a arătat Alin Ilie Coleșa.