Au îngropat securea războiului. „Putem contribui cu o soluție modernă la dezvoltarea Clujului”
Scriam ieri că Primăria clujeană a fost reclamată la Consiliul național pentru soluționarea contestațiilor (CNSC) și pierdut o cauză, prima pe anul acesta. Este vorba despre licitația pentru actualizarea planului urbanistic general (PUG). Deși s-a prezentat o singură asociere, municipalitatea s-a gândit cinci luni, apoi a respins oferta.
Citește: Primăria clujeană, învinsă la CNSC. Primește și lecții de limba română 🙂
În plângerea depusă la CNSC, compania Synergetics Corporation – care s-a înscris la licitație alături de Transport Planning SRL și Panteia BV (Olanda) – folosește cuvinte aspre. Spune despre Primăria clujeană că „a interpretat documentele vădit eronat, cu reacredință” și că susținerile sale sunt „netemeinice, nelegale, lipsite de orice logică”. Bucureștenii au arătat că aceleași proiecte, reținute ca experiență în faza admiterii documentului unic european, au fost considerate ulterior nesatisfăcătoare și că Primăria încurcă termenii „identic” cu „similar”. Asocierea româno-olandeză a lăsat să se înțeleagă că municipalitatea a inventat efectiv motive să declare oferta neconformă.
Am discutat cu Adrian Ilie, managing partner al Synergetics Corporation. După decizia CNSC, contestatorul a îngropat securea războiului. Nu e nicio surpriză, având în vedere că cele două părți par condamnate să colaboreze.
„Avem deplină încredere că, odată depășită această situație, autoritatea contractantă va evalua în mod corect oferta noastră și va atribui contractul. Reprezentăm un consorțiu de companii din România și Țările de Jos cu experiență considerabilă în realizarea de proiecte din domeniul planificării urbane și suntem încrezători că putem contribui cu o soluție modernă, la standarde internaționale, pentru dezvoltarea viitoare a Municipiului Cluj-Napoca, probabil cel mai dinamic oraș din România”, a declarat Adrian Ilie, pentru Media9.
Asocierea trebuie să trimită Primăriei două documente; dacă acestea arată că partenerii Transport Planning SRL și Panteia BV au realizat studii de trafic într-un alt proiect, probabil că părțile vor trece la semnarea contractului de 2,5 milioane de lei.