Au început lucrările la un nou bloc cu șase etaje de pe Brâncuși. Apartamentele au izolare fonică (P)
Media9 v-a obișnuit să scrie despre progresele Clujului și, mai cu seamă, despre dezvoltarea sa imobiliară. Firesc, am ajuns să urmărim multe proiecte și să interacționăm cu destui antreprenori. Am aflat cine are un bun renume și cine nu; care dintre investitori oferă calitate și care dintre ei fug de la o construcție la alta fără să privească în urmă. Nicio surpriză că încă există ambele categorii. Astăzi vă propunem să îi cunoașteți pe Ovidiu Moldovan și Călin Liviu Borodi. Mai scurt, Digger Contractors s.r.l. Ei au un renume din ce în ce mai bun, pentru că oferă calitate. S-au și instalat cu biroul între clienți, fix acolo unde au predat circa 100 de apartamente; nu vine nimeni să le bată obrazul. 🙂
Ovidiu și Călin, prieteni din copilărie, au început cu proiecte mai mici și au crescut puțin câte puțin. Astăzi, construiesc blocuri în mai multe puncte ale Clujului și în zona metropolitană. Dețin nu mai puțin de trei proiecte pe o arteră importantă a orașului, Constantin Brâncuși.
Rămânem puțin la strada Brâncuși, care, prin planul urbanistic general (PUG), este considerată zonă de regenerare urbană. Asta înseamnă că imobilele vechi și fără valoare istorică lasă locul unor clădiri elegante. Hainele roase pe la coate ale orașului sunt înlocuite cu straie noi și moderne. Nu sunt blocuri între case, ci tot mai puține case într-o zonă oferită prin PUG constructorilor. Zone de regenerare urbană mai sunt străzile Traian, Decebal sau spațiul din jurul Pieței Abator. Municipiul este beneficiarul acestei modernizări – mai puțin acolo unde “scapă” câte un imobil insuficient analizat în comisiile de urbanism.
Digger Contractors s.r.l. a construit clădirile de pe Brâncuși 119 și 121, care au apartamente cu living room și unul sau două dormitoare. Ne-a vorbit despre ele Călin Liviu Borodi. “Eu sunt inginer constructor, știu exact ce trebuie să le cer echipelor de muncitori. Blocurile sunt de cea mai bună calitate, construite cu materiale Rehau. Avem inclusiv izolare fonică – nu multă lume la Cluj oferă așa ceva. Între apartamente sunt două straturi de cărămidă, iar la mijloc – zece centimetri de vată bazaltică, care oferă și izolare termică. Toate apartamentele au încălzire în pardoseală, iar pe casa scării am folosit granit”, a explicat Călin. Asta cu izolarea fonică este preferata noastră; de neprețuit să nu îi auzi pe vecini când bat grătarele. 🙂
Știți că se spune că dezvoltatorii imobiliari câștigă dublul investiției? “Nici pe departe. Cumpărăm terenuri în zone bune și sunt scumpe. Donăm Primăriei suprafețe de teren pentru lărgirea străzii. Cumpărăm materialele cele mai bune și sunt piperate. La final, profitul nostru este de cel mult 25%”, a subliniat Ovidiu Moldovan.
Acum, Digger Contractors a început lucrările la imobilul de pe Brâncuși 123-125. Planul urbanistic de detaliu a fost votat în Consiliul Local în septembrie 2020, iar autorizația de construire a fost eliberată în decembrie. “Ne dorim să construim o nouă clădire de care să fim mândri, pe același principiu: materiale de calitate, muncă de calitate”, a menționat Călin Liviu Borodi. Blocul va avea două niveluri de subsol, parter și șase etaje supraterane, în ton cu tot ce se construiește pe strada regenerată Brâncuși. Noutatea acestui proiect este că va avea, la ultimul nivel, două penthouse-uri cu scară interioară. Ca să fie și mai elegant.