Au fost prea puține plite la câte plăcinte s-au cerut la festivalul de la Bobâlna. „Vom avea de grijă în edițiile viitoare”

Autor  admin   în       1 year în urmã     3520 Vizualizări.  

Lume multă, căldură așijderea, artiști foarte apreciați și poate cam puține plăcinte la câtă cerere a fost la prima ediție a „Festivalului plăcintelor”, din comuna clujeană Bobâlna. 

Mai multe plite, mai multe plăcinte! 
Evenimentul s-a desfășurat duminică, 16 iulie, și potrivit viceprimarului comunei, Dorin Petrean, a fost un succes total. Cu niște mici impedimente, ca la prima ediție, care vor fi corectate în următoarele ediții, promite edilul din Bobâlna.
„A fost foarte, foarte bine! Lume multă, artiști cunoscuți și apreciați care ne-au încântat, oameni mulțumiți. Eu așa i-am văzut. A venit multă lume și de la Dej, că li s-a părut că la noi e mai <încăpător>. Au fost și niște probleme, ca la prima ediție, despre care nu ne-am dat seama. Am avut vreo 20 de gospodine și doar patru plite, prea puține pentru cererea care a fost. Erau câte 4-5 plăcinte puse pe fiecare plită, deci 16-20 de plăcinte la o tură, dar s-a dovedit că n-au fost de-ajuns. A stat lumea la coadă pe căldura aia care a fost! Ăsta a fost un impediment, de care vom ține cont edițiile viitoare: mai multe plite. Și ne gândim să alegem un teren umbros ori să facem noi umbră”, a declarat, pentru Media9, viceprimarul comunei Bobâlna.

5

lei a costat o plăcintă la festivalul de la Bobâlna.

La prima ediție de la Bobâlna, gospodinele au făcut plăcinte cu brânză, cu brânză și mărar, varză, cartofi, dulceață. O plăcintă a costat 5 lei.
Artiștii care au urcat pe scena încropită la Bobâlna i-a încântat pe cei care au participat la „Festivalul plăcintelor”, iar Aurel Tămaș a fost vedeta spectacolului folcloric. „Ne așteptam să cânte mai puțin, dar a stat pe scenă mai bine de două ore. A fost foarte, foarte frumos, iar lumea mulțumită”, a mai spus Dorin Petrean.
Prima ediție 
„Festivalul plăcintelor” de la Bobâlna a fost organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, împreună cu Primăria și Consiliul Local al comunei Bobâlna.
Evenimentul a debutat duminică, la ora 12:00, cu o slujbă de Te Deum, la Monumentul Eroilor din centrul comunei. Apoi, de la ora 14:00, iubitorii de cântec și tradiții s-au bucurat de un spectacol folcloric, susținut de artişti şi ansambluri de renume.
Invitați de invitați
🎤Au evoluat: Aurel Tămaș și Băndași de la Cluj, losif Rusu, Cristina Beldean Moşuțan, Adrian Socaciu, Melisa Cuc și Claudiu Ciotleuş, alături de Orchestra profesionistă ,,Cununa Transilvană” a Centrului Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, conducerea muzicală prof. dr. Ovidiu Barteş.
Aurel Tămaș a încercat și el să facă o plăcintă, însă nu prea i-a reușit. A rămas la muzica populară 🙂
Pe scenă au urcat Claudiu și Raisa Moldovan, dar și tinerii interpreți clujeni: Larisa Gurzău, Dragoş Câmpean, Roxana Maria Pop, Ştefania Viorela Cotîrlă, Adela Burcă și Paul Sâmbotelecan.
Festivalul s-a încheiat duminică seara.
Foto: Pentru comuna Bobâlna

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.