Atenție, șoferi! Se închide Transalpina pentru o zi. Are loc o etapă din campionatul regional de viteză în coastă

Autor  admin   în       1 lunã în urmã     428 Vizualizări.  

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că traficul rutier va fi închis, duminică, 29 septembrie, pe Transalpina (DN67C), pentru organizarea „Etapei a III-a a Campionatului Regional de Viteză în Coastă – Gorj 2024”.
„Atenție, șoferi!!!
Circulația rutieră se va închide duminică, 29 septembrie 2024, pe DN67 C (Transalpina), pe sectorul cuprins între km.17+000 – km.21+000, în intervalele orare 8.00-13.30 și 14.30-19.00, pentru organizarea „Etapei a III-a a Campionatului Regional de Viteză în Coastă – Gorj 2024”. De asemenea, în intervalul 13.30 -14.30 măsura de închidere a circulației va fi ridicată, fiind permisă tranzitarea acestui sector de participanții la trafic”, au transmis reprezentanții CNAIR.
Șosea de creastă la peste 2.000 de metri altitudine, cea mai înaltă din România
Transalpina este un drum național din Munții Parâng, în Carpații Meridionali. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele. Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Fiind un drum montan, este închis pe perioada iernii.
Transalpina străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județele Gorj și Vâlcea, unde se prezintă ca o „șosea de creastă”, trecând la mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpușa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) și Muntinu (2.062 m).

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.