„Așteptarea a luat sfârșit!”. Ștrandul cunoscut pentru beneficiile sale terapeutice își deschide porțile. Prețuri

Autor  admin   în       2 zile în urmã     687 Vizualizări.  

Reprezentanții Ștrandului Durgău au anunțat, pe contul de Facebook, că deschiderea acestuia va avea loc luni, 1 iulie, de la ora 08:30. Ștrandul Durgău este administrat de Salina Turda.
Ștrandul a fost amenajat în jurul Lacului Ocnei și Lacului Rotund, două lacuri mineralizate care s-au format în urma prăbușirii unor vechi exploatări de sare. Lacurile au un conținut ridicat de sare gemă (clorură de sodiu), astfel că fenomenul de heliotermie (un fenomen fizic care constă în păstrarea mai mult timp a căldurii înmagazinate în apa sărată a unor lacuri comparativ cu regiunile învecinate) devine foarte intens.
„Așteptarea a luat sfârșit! Se deschideee Ștrandul Durgău!!!🎉
🤗Vă așteptăm cu mic, cu mare, începând cu 1️⃣ Iulie 2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣la Ștrand🤗
Într-un spațiu curat şi îngrijit, plini de voioșie și cu zâmbetul pe buze, vă întâmpinăm în locul preferat al multora dintre voi! 💦
👉Așadar, 𝒍𝒖𝒏𝒊, 1 iulie, ora 08:30 ➡️, la bălăceală, soare și muuultă voie bună!”, au transmis reprezentanții ștrandului.

Prețuri Ștrand Durgău Turda

Adulți: 25 lei / pers.
Abonament 7 zile: 150 lei

Copii, elevi, studenți, pensionari: 15 lei
Abonament 7 zile: 90 lei

Copiii sub 3 ani: Gratuit

Pentru a beneficia de prețurile reduse:
– Copiii, elevii și studenții vor face dovada statutului cu o legitimație / carnet vizat la zi;
– Pensionarii vor prezenta un cupon de pensie.

Pe pagina oficială a Salinei Turda, ne-a atras atenția o postare care se referă la beneficiile îmbăierii în Ștrandul Durgău.
„În urma analizelor apei din Lacul Rotund și Lacul Ocnei, efectuate de INRMFB București, indicațiile terapeutice pentru tratamentul balnear în Ștrandul Durgău, sunt următoarele:
✅Afecțiuni reumatismale degenerative (artroze ale coloanei vertebrale, șold, genunchi, mână, picior)
✅Afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinite, tenosinovite, bursite)
✅Afecțiuni posttraumatice ale aparatului locomotor
✅Afecțiuni neurologice cronice periferice (leziuni de nervi periferici)
❗️Curele balneare sunt catalogate ca fiind cure profilactice, terapeutice și de recuperare medicală!”, se arată pe pagina de Facebook a Salinei Turda.

Băile Sărate Turda, din 1840

Începuturile tratamentului balnear la Turda datează din 1840 când, doctorul Iosif Hanko pune bazele stațiunii Băile Sărate Turda, prin amenajarea lacului Roman.

Lacurile de la Durgău au fost utilizate pentru balneație și terapie în mod empiric și cu amenajări minime încă din secolul al XIX- lea. Apele mineralizate clorosodice au fost utilizate pentru tratarea afecțiunilor reumatismale, de circulație periferică şi a afecțiunilor ginecologice.

Continuțul ridicat de clorură de sodiu (sare gemă) din apa lacurilor (10% la suprafață; 28% la 30 m adâncime) face ca fenomenul de heliotermie să fie foarte intens. Amenajarea lacurilor Ocnei și Rotund de la Durgău, a fost un prim pas spre valorificarea complexă a potențialului terapeutic al zonei.

Cu o îndelungată tradiție, în perioada estivală, lacurile mineralizate formate pe vechi exploatări de sare, oferă turiștilor un minunat loc de recreere și destindere într-un cadru natural.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.