Asta se numește management prost, domnule Emil Boc. Pe cifre – VIDEO

Autor  Ionel Lespuc   în       5 years în urmã     2542 Vizualizări.  

Primarul Emil Boc ne tot vântură pe la ochi și urechi iluzia “AKH de Cluj”. Și ne-am dori, desigur, să nu fie doar vorbe goale. Chiar dacă, așa cum am încercat să arăt și AICI, diferențele sunt uriașe. De la formă, adică aspect și confort, la fond, adică aparatură și felul în care sunt tratați pacienții. Iar în repertoriul edilului șef, Spitalul Clinic Municipal are un loc bine definit. Mereu este lăudat managementul “doamnei Nicorici și a domnului Constantea”. Ca o paranteză, doctorul Nicolae Constantea nu mai este manager de aproape doi ani. Omul a depășit vârsta pensionării și a fost pus președinte al Consiliului de Administrație.

Să vă prezint ÎN EXCLUSIVITATE niște cifre care mie mi se par batjocoritoare la adresa clujenilor și pentru care “doamna Nicorici și domnul Constantea” ar trebui să plece acasă. S-a pornit de la o idee foarte bună și s-a ajuns nicăieri. Ideea a fost aceea de a extinde programul Compartimentului de primiri urgențe (CPU), de la 8 la 24 de ore, pentru a ridica presiunea uriașă de pe Unitatea de primiri urgențe a Spitalului clinic județean de urgență.

Iată cifrele, bazate pe o solicitare de informații făcută de Media9 către Spitalul Clujana și către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate:

69

este cifra persoanelor pe care Spitalul Clinic Municipal a anunțat că le angajează, în 2017, pentru a extinde programul CPU. Este vorba despre medici specialiști în medicina de urgență, radiologi, asistente, infirmiere, brancardieri, registratori medicali, îngrijitori curățenie. Atenție! În răspunsul primit de Media9, managerul Claudia Fekete-Nicorici arată totuși că la CPU lucrează 35 de persoane (6 medici, 15 asistenți medicali, 3 registratori, 8 infirmiere, 2 îngrijitori curățenie), nu 69. Și că între 2016 și 2018 au fost angajate 20 de persoane.

4.000.000

de lei este efortul financiar pe care Primăria îl face anual pentru plata salariilor angajaților de la CPU.

24

de ore funcționează CPU, pe zi. A plecat de la 8, așadar programul este de trei ori mai lung. Dar rezultatele nu sunt de trei ori mai bune, nici măcar de două. Sunt aproape egale cu zero.

4

la sută este raportul dintre numărul de pacienți consultați în CPU în 2017, în care nu exista programul prelungit, față de 2018, când am avut primiri urgențe 24 de ore. Mai exact: 16.454 persoane consultate în 2017, respectiv mai multe, 17.117, în 2018. Adevărul adevărat este că, inițial, am primit un alt răspuns din partea Spitalului Clujana, în care se arăta că există o creștere de 1,03%. Doamna Fekete-Nicorici a revenit cu un nou răspuns.

Acest articol are și un scop publicitar. Dacă nimeni nu vă spune, dragi clujeni, că există primiri urgențe și la Clujana, vă spun eu. Reclamă gratis. Dacă sunteți într-adevăr bolnav grav (că există o strategie de a se ocoli medicul de familie, mergându-se direct la urgențe), apelați cu încredere la Spitalul Clinic Municipal. Medicii sunt buni și serioși. Cu conducerea e altă poveste.

Despre situația de la spitalul Primăriei am vorbit în vlogul Lespuc le spune – episodul XIII. Aveți acolo o statistică pe care am primit-o de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, care dă peste cap cifrele primite de la spital.

 

 

About