Asta ce este, domnule primar? UPDATE

Autor  Tudor Știrbu   în       1 year în urmã     1915 Vizualizări.  

UPDATE. Biroul Mass-media al Primăriei a precizat, pentru Media9, că primarul s-a referit doar la platoul Sălii Sporturilor, fără componenta de mal al Someșului din dreptul său. „Pe platoul Sălii Sporturilor ”Horia Demian” nu a fost niciodată pistă de biciclete, urmează să amenajăm. În paralel, va rămâne și pista de pe malul Someșului din zona aferentă platoului. Proiectul „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului: zona 3 – Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” este un proiect distinct, care e corelat cu proiectul „Modernizarea Malurilor Someșului”. Zona platoului Sălii Sporturilor, adiacentă Luncii Someșului, este gândită pentru a se integra în proiectul mai amplu „Rethinking Someș” care vizează revitalizarea malurilor Someșului și a Parcului Armătura”.

Știrea inițială:

Primarul Emil Boc omite cu bună știință sau prezintă date neadevărate ca fiind reale. Sau poate nu știe.

Să detaliem. Edilul șef al Clujului a fost să vadă lucrările la platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, însoțit de viceprimarul Dan Tarcea, de alți colegi din primărie și de reprezentanți ai constructorului. 

Apoi a postat pe contul său de Facebook, unde-i place lui să comunice cu clujenii, rezultatul celor văzute și stadiul fizic al lucrărilor. Însă, în postarea făcută, primarul Emil Boc a prezentat cel puțin o informație care nu este adevărată.

  • în dreptul „Piste velo”, edilul șef a trecut „0 ml”. Adică zero metri liniari. Cum așa, domnule primar? Noi ne aducem aminte că era o pistă velo care începea de la intrarea în Parcul Rozelor și până la Podul Garibaldi. Și era plină de bicicliști (ca în fotografia atașată mai sus în text).

Mai târziu, în Consiliul Local, a spus același lucru. Culmea, nimeni nu a reacționat.

Dar asta ce este, domnule primar? Cum 0 metri liniari de piste velo? Aceștia ce erau? Sigur, dacă „situația existentă” din tabel se referă la ziua de astăzi, după demolarea celei vechi, da, atunci are sens.

Înțelegem că vreți să le arătați clujenilor cât de mult țineți la spațiul verde din oraș, dar realitatea nu trebuie cosmetizată.

Mai jos este un fragment din postarea primarului Emil Boc, în care se găsesc cele două informații:
„Cu această ocazie, prezint evoluția spațiului public din zona Platoului Sălii Sporturilor „Horia Demian”:
Suprafețe pietonale: Inițial – 0 mp; după finalizarea proiectului – 7919 mp
Alei pietonale: Inițial – 273 ml; după finalizarea proiectului – 50,87 ml
Piste velo: Inițial – 0 ml; după finalizarea proiectului – 318 ml
Suprafețe carosabile: Inițial – 12.024 mp; după finalizarea proiectului – 2670,58 mp
Zone verzi: Inițial – 1396 mp; după finalizarea proiectului – 2954 mp
Arbori: Inițial – 12 buc; plantări noi în proiect – 101 buc;
Parcări: Inițial – 320; după finalizarea proiectului – 41 (10 pt. autocar și 31 pt. mașini)
Stații de încărcare biciclete și trotinete electrice: Inițial – 0 buc; după finalizarea proiectului – 6 buc (cu 4 prize fiecare)”.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.