Asfaltat integral! Un sector de drum județean din zona de munte a fost complet reabilitat. GALERIE FOTO

Autor  admin   în       1 year în urmã     3438 Vizualizări.  

Lucrările de modernizare a drumului județean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău au fost finalizate, anunță administrația județeană. Astfel, sectorul de drum în lungime de circa 23 de kilometri a fost integral asfaltat. 

Potrivit CJ Cluj, lucrările au fost executate în cadrul proiectului „Servicii de actualizare expertiză tehnică, proiectare și execuție lucrări pentru modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău, între km 36+050 și km 59+000, L=22,950 km”.

În urma finalizării lucrărilor, sectorul de drum în lungime de aproape 23 de kilometri a fost asfaltat integral.

DECLARAȚIE

 „Am finalizat cu mult înaintea termenului stabilit o investiție majoră, extrem de importantă pentru dezvoltarea acestei zone a județului, cu efecte directe și imediate atât în ceea ce îi privește pe localnici, cât și pe turiștii care vizitează zona montană a Clujului. Prin modernizarea infrastructurii acestui drum am realizat o legătură utilă şi rapidă între drumurile naționale DN1 şi DN1R şi, de asemenea, am facilitat traficul rutier spre zonele turistice din Munţii Apuseni pe direcţiile Fântânele – Beliş şi Răchiţele – Doda Pilii – Ic Ponor”.

Alin Tișepreședintele Consiliului Județean Cluj

Finanțate atât din fonduri europene cât și din bugetul Consiliului Județean, operațiunile au constat în lucrări de modernizare a platformei drumului pe toată lungimea sectorului, consolidarea a trei porțiuni instabile de drum, dar și lucrări de reabilitare a suprastructurii și infrastructurii a nu mai puțin de șapte poduri.

Conform sursei citate, au mai fost executate lucrări de asigurare a scurgerii apelor și a esteticii rutiere, precum și de semnalizare și marcaje rutiere.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj/via Facebook

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.