Arhitecții clujeni care vor realiza PUZ-ul pentru Centrul civic al municipiului Brașov
Arhitecții clujeni de la Arhi Box urmează să contureze noul plan urbanistic pentru Centrul civic al municipiului Brașov. În toamna anului trecut, edilii brașoveni au început demersurile pentru actualizarea acestor reglementări, scrie site-ul bizbrasov.
Echipa Arhi BOX este coordonată de arh. Călin Lada și dr. arh. Mihai Racu, cei doi având o experiență cumulată de peste 25 de ani în domeniul arhitecturii. Sediul biroului se află pe strada Dimitrie Bolintineanu din Cluj. Arhi BOX a realizat documentații pentru numeroase proiecte imobiliare în Cluj-Napoca și în județul Cluj. Echipa a lucrat și la reabilitarea unor obiective istorice; unul dintre ele este un imobil construit în urmă cu 270 de ani de către un nobil armean în Gherla.
Conform sursei citate, la începutul acestui an au solicitat o ofertă arhitecților clujeni de la Arhi Box. Inițial, firma a solicitat o sumă mai mare decât cea ofertată de Primărie, astfel că n-a fost încheiată nicio înțelegere, însă recent negocierile au fost reluate.
252.100,84
de lei fără TVA reprezintă oferta Primărie Brașov pentru realizarea documentației
Contractul a fost semnat pe suma ofertată și în ianuarie de Primărie, respectiv de 252.100,84 lei fără TVA.
9
luni este termenul în care trebuie întocmită documentația tehnică.
Pe lângă întocmirea planului urbanistic propriu-zis, arhitecții vor trebui să întocmească și o serie de studii, de la cel geotehnic, la cel privind organizarea circulației și impactul traficului asupra zonei sau cel peisagistic. După ce va fi emis ordinul de începere a lucrărilor, angajații firmei vor avea un termen de 9 luni pentru a preda toate documentațiile solicitate, la care se adaugă și avizele aferente.
Ordinul se va da abia după finalizarea etapei de colectare a datelor de analiză a teritoriului, în conformitate cu datele din caietul de sarcini.
20
de hectare reprezintă suprafața Centrului Civic din Brașov.
PUZ-ul pentru perimetrul de 20 de hectare al Centrului Civic a fost aprobat în 2009, iar prelungirea sa în respectiva formă a fost anulată de instanță după ce unul dintre proprietarii de terenuri din zonă a acționat în instanță municipalitatea.