Aquapark, la Cluj. Ce planuri are Primăria pentru 2023

Bugetul Clujului pe 2023 este în faza de consultare publică, iar marți este programată o dezbatere pe acest subiect. Printre proiectele care apar în acest an se află și cel al aquaparkului. Nu vă grăbiți, nu e prinsă execuția. Altfel spus, în 2023 nu se va excava nicio cupă de pământ pe șantier.
350.000
de lei sunt rezervați, în bugetul pe anul 2023, pentru aquapark.
Această sumă, undeva la 70.000 de euro, finanțează doar documente: studiul de fezabilitate, planul urbanistic de detaliu și proiectul tehnic. Teoretic, în 2024 ar trebui să fim gata de execuția în sine, iar prin 2025, dacă avem noroc, să coborâm pe tobogan în bazin.
Compania care pregătește documentația este Aqua Azur s.r.l., din Poarta Albă, județul Constanța. Este fix aceeași firmă care, în colaborare cu Novelty AE, a desenat și acel proiect futurist de aquapark din Becaș, blocat de societatea civilă. În 2019, asocierea Aqua Azur – Novelty AE semnase însă contractul cu RADP.
5,5
hectare ar urma să aibă noul aquapark, adică 55.000 de metri pătrați, în spațiul unde se află ștrandul Grigorescu, bazinul olimpic Grigorescu și un spațiu semnificativ din împrejurimi.
Într-un interviu din 2021, managerul Aqua Azur, Daniela Marișcu, a enumerat Parquarium Cluj printre succesele ale companiei sale. Firma sa a mai realizat proiecte pentru Primus-Sângeorz Băi, Aqua Parc Prundu Bârgăului şi Centrul Balnear Legacy, toate împreună cu Novelty AE, precum şi Plaja Urbană Dunărea – Galaţi, Centrul de Agrement Aria – Sibiu, extindere Aqua Parc Arsenal.
DECLARAȚIE
“În medie, costul unui aquapark acoperit este între 1.500 şi 2.000 de euro pe metru pătrat, iar la outdoor costurile scad deoarece suprafaţa este mai mare, dar sunt în medie între 700 şi 900 de euro pe metru pătrat”.
Daniela Marișcu – administrator Aqua Azur s.r.l.
În baza prețurilor propuse de doamna Marișcu, costul aquaparkului Clujului, calculat la valorile pentru outdoor, ar urma să se situeze între 38,5 milioane și 49,5 milioane de euro.