Aproape 9 – Clujul, la un punct de incidență de recordul său. Boc: “Dacă nu te vaccinezi, cam e un drum cu sens unic, te duci”
8,76 este rata de infectare a municipiului Cluj-Napoca anunțată astăzi de DSP. 2.954 de persoane au fost testate pozitiv în ultimele 14 zile. Clujul este la mai puțin de un punct în urma recordului său, 9,67, înregistrat în noiembrie 2020.
Imensa majoritate a celor infectați/decedați se înregistrează în rândul persoanelor nevaccinate. “Acum se vede, cu ochiul liber, că vaccinul te protejează și nu mori. Dacă nu te vaccinezi, ajungi la terapie intensivă și din păcate cam e un drum cu sens unic, te duci”, a spus Emil Boc, astăzi, la Napoca Live.
6,80
este incidența pe județul Cluj, potrivit DSP Cluj.
Baciu are 10,96, iar Ciurila, 11,36. Acestea sunt cele mai mari valori din zona metropolitană a Clujului.
Zona metropolitană:
- Apahida – 7,94
- Baciu – 10,96
- Chinteni – 7,02
- Ciurila – 11,36
- Feleacu – 4,75
- Florești – 9,05
- Gilău – 6,57
Măsuri intrate în vigoare de azi-noapte, la Cluj-Napoca, dar și în localitățile cu peste 7,5 la mia de locuitori:
- se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00-05:00 cu anumite excepții.
- se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00-22:00. Prin excepție, în intervalul orar 22:00-05:00 operatorii economici pot face doar livrare la domiciliu.
- măsurile nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.
- Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
- Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil