Ansamblu imobiliar cu 14 case propus pe un teren de 2 hectare. „Zona prezintă potențial de dezvoltare, dată fiind dinamica evoluției fondului construit”

Autor  admin   în       4 luni în urmã     2774 Vizualizări.  

Există (și) dezvoltatori imobiliari care nu țin cu tot dinadinsul să investească în Cluj-Napoca ori în apropierea municipiului, în așa-zisele inele 1,2,3. Este și cazul acestui proiect imobiliar propus într-o localitate situată la peste o oră de mers cu mașina de Cluj. 

Proiectul propune construcția unui mic cartier cu 14 case în localitatea Cuzdrioara, comuna cu același nume. Fiecare parcelă va avea cel puțin 1.000 de metri pătrați și o suprafață de circa 600 de metri pătrați pentru spații verzi.

Cuzdrioara se află în partea de nord – nord vest a județului, la aprox. 60 de kilometri de Cluj-Napoca, la circa 20 de kilometri de Gherla și la numai 6 kilometri de municipiul Dej. Apropierea de municipiul Dej ne face să credem că viitorii proprietari vor fi de aici.

Suprafața terenului studiat este de 19.880 de metri pătrați, se află în intravilanul comunei Cuzdrioara și este în
proprietatea unei anume Lucreția Marton, care este și beneficiara acestei investiții.

Proiectul se află în etapa studiului de oportunitate și va fi discutat în ședința de miercuri, 24 iulie, a Comisiei tehnice de urbanism din cadrul Consiliului Județean Cluj.

CITAT

„Zona prezintă potențial de dezvoltare, dată fiind dinamica evoluției fondului construit. În prezent se caracterizează prin terenuri folosite agricol, neechipate edilitar sau parțial echipate”.

Fragment din memoriul tehnic al proiectului din Cuzdrioara. 

Conform documentației tehnice, zona este preponderent rezidențială, cu caracteristică rurală, alcătuită din locuințe individuale, cu regim mic de înălțime (P, P+1, P+1+M și eventual subsol sau demisol), organizate la nivel de gospodărie, formată din una până la maximum două construcții cu funcțiunea de locuire, anexele aferente și terenul utilizat agricol.

Regim maxim de înălțime propus: D+P+E / S+P+1+M.

Terenul este învecinat cu drumul 182F pe latura de est și cu proprietăți private în rest. Accesul la teren se face din drumul 182F.

Proiectantul a transmis că toate costurile aferente investiției vor fi suportate de investitorul privat. Lucrarea a fost întocmită de către biroul Apsidon din Cluj-Napoca.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.