Ansamblu de locuințe și spații de agrement într-o zonă împădurită de lângă Cluj, propus pe o suprafață de peste 3 hectare

Autor  Tudor Știrbu   în       1 year în urmã     2499 Vizualizări.  

Proiectul unui cartier de locuințe dezvoltat pe o suprafață de 3,16 hectare într-o zonă împădurită din Gilău va fi dezbătut în ședința Comisiei tehnice de urbanism de la Consiliul Județean Cluj de joi, 7 septembrie. Proiectul propune 36 de parcele, din care 31 sunt destinate locuințelor, 3 pentru servicii și 2 zonelor verzi, de recreere și agrement. 

Proiectul se află acum în faza studiului de oportunitate pentru elaborare „PUZ parcelare teren pentru locuințe și dotări complementare în Gilău, comuna Gilău, nr. cadastral 50345”.

31.603

de metri pătrați este suprafața pe care urmează să fie dezvoltatat acest proiect. Terenul se află în intravilanul localității, iar acum are destinaţia de curți-construcții.

Beneficiarul investiției este s.c. Studioul pentru imagine s.r.l., iar proiectantul lucrării este biroul Clasx Design din Oradea.

36

de parcele va avea terenul studiat, cele mai multe, 31, fiind destinate locuințelor.

Pe terenul de 31.603 de metri pătrați, proiectantul propune dezvoltarea unui ansamblu de 36 de parcele alcătuit
din 3 parcele cu funcțiune mixtă servicii/locuire, 31 de parcele cu funcțiune de locuire individuală și 2 parcele cu funcțiunea de recreere.

Din punctul de vedere al zonificării funcționale, proiectul propune organizarea în 3 unități teritoriale de referință. Astfel, se propune amenajarea unei zone mixte de locuințe individuale și funcțiuni conexe, zone verzi și de agrement, realizarea de drumuri carosabile și pietonale, realizarea de legături pietonale cu pădurea.

 

Potrivit documentației, zonele de recreere și agrement sunt poziționate într-o relație favorabilă cu pădurea și viitorul
ansamblu pentru a asigura un cadru de coagulare a întregii comunități. Pe teren se află acum 4 corpuri de clădire care au aparținut fostei unități agricole care a funcționat aici.

2.203,14

metri pătrați, adică 6,97% din suprafața totală a terenului studiat, reprezintă „spații verzi – agrement”.

Cu cine se învecinează terenul studiat:

  • Sud – pădure administrată de Regia Națională a Pădurilor (RNP);
  • Est – pădure administrată de RNP;
  • Vest – pădure administrată de RNP;
  • Nord – proprietate privată.

Viitoarele construcții vor beneficia de împrejmuiri pe toate laturile și control-acces în zona accesului auto.

CITAT:

„Dezvoltarea acestei zone va avea consecințe pozitive din punct de vedere economic şi social, deoarece va conduce în final la conturarea unei zone multifuncționale cu un impact pozitiv asupra imaginii generale a acestei părți din comună, fără degradări ale mediului înconjurător. În consecință, se urmărește ca arealul studiat să devină o zonă cu caracter mixt, orientat spre locuirea individuală, având o structură complexă și echilibrată”.

Fragment din memoriul justificativ al acestui proiect.

Potrivit documentației, dezvoltatorul ce dorește amenajarea zonei mixte cu locuințe și funcțiuni conexe va suporta toate cheltuielile ce decurg din realizarea investiției, cheltuieli ce țin de imobilul deținut și amenajările aferente.

Accesul carosabil și pietonal se face din strada 1 Decembrie (drumul european 60) pe strada Dermata situată în partea de nord-vest a parcelei. Terenul nu are acces la transport public.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.