Ansamblu cu 17 locuințe unifamiliale, propus pe o suprafață de 2 hectare într-o zonă la mare căutare
Un mic ansamblu imobiliar compus din 17 locuințe unifamiliale urmează să fie construit în satul Sălicea, comuna Ciurila. Proiectul se află în faza avizării PUZ și va fi dezbătut în ședința Comisiei Tehnice de Administrare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) de vineri, 27 septembrie, de la Consiliul Județean Cluj.
19.682
de metri pătrați reprezintă suprafața totală a celor 20 de parcele; beneficiarii investiției doresc reparcelarea acestor suprafețe de teren în vederea construirii a 17 locuințe în satul Sălicea.
Parcelele propuse au suprafața minimă de 900 mp fiecare; se propun în total 15 de parcele de locuinte, precum și un spațiu verde. Pe două parcele mai generoase – una de 1.506 mp, cealaltă de 1.690 mp – se propun câte două locuințe; pe celelalte 13 parcele – una. Astfel, în total vor fi 17 locuințe unifamiliale.
Potrivit documentației tehnice, a fost identificată o zonă verde cu rol de agrement cu o suprafață de 769 mp.
Zona studiată se află în intravilanul localității Sălicea, comuna Ciurila și este localizată la sud față de vatra satului, spre vârful Măgura. Accesul pe teren se face direct din drumul de exploatare.
Vecinătăți:
• Nord – zonă de locuințe situate în intravilan și terenuri agricole situate în extravilan;
• Est – zonă de sistematizare aferentă locuințelor rurale;
• Sud – limita intravilanului existent;
• Vest – terenuri situate în intravilan, cu functiunea de locuire rurală.
Regimul de înălțime propus: D (demisol) + P (parter) + M (mansardă) ori S (subsol) + P + M.
Parcelele studiate se află în domeniul privat al persoanelor fizice Stan Doichița, Stan Mihai-Gavril, Heil Laura, Heim Oliver, Berinde Iuliana Daniela, Păcurar Cristian-Gheorghe, Păcurar Natalia, Cioată Cristina Maria, Cioată Ștefan Cristian, Achim Sorin-Adrian, Dragoste Ciprian Traian, Dragoste Sorana Gabriela, Vonaș Mihai Ștefan, Vonaș Iuliana – Maria. Categoria de folosință a terenului este de arabil.
Potrivit documentației, imobilele vor avea șarpantă sau acoperiș înierbat. Se încurajează utilizarea materialelor naturale și tradiționale (piatră, cărămidă, lemn, stuf, șindrilă etc.). Amplasarea pe parcelă va fi realizată conform specificului local, în apropierea unei limite laterale, pentru a permite conturarea unei curți în paralel cu casa.
CITAT
„Investiția propusă va avea un impact pozitiv atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu și lung, favorizând dezvoltarea întregii zone cuprinse la limita intravilanului. Activitatea propusă nu va genera poluanți de natură să pericliteze sănătatea populației sau mediul înconjurător. Zona studiată este în afara sitului Natura 2000. Activitățile propuse nu vor afecta negativ flora și fauna zonei. Activitatea propusă prin proiect nu generează poluanți care ar putea afecta semnificativ calitatea solului”.
Fragment din memoriul tehnic al acestui proiect
Conform documentației, beneficiarii terenurilor doresc să își valorifice cât mai mult terenul aflat în posesia lor și vor suporta cheltuielile necesare sistematizării terenului și asfaltării drumului. Investitorii privați vor suporta si costurile care revin branșamentelor, construire imobile și împrejmuiri.
Proiectul a fost realizat de către biroul de arhitectură și urbanism RAUM din Cluj, condus de arh. Horațiu Răcășan.