Another World Is Possible: O nouă expoziție de artă contemporană la Cluj

Autor  admin   în       2 luni în urmã     1160 Vizualizări.  

Centrul de Interes din Cluj-Napoca lansează expoziția “Another World Is Possible,” curatoriată de renumitul critic și curator italian Antonello Tolve. Vernisajul va avea loc vineri, 27 septembrie 2024, la ora 18:30, iar expoziția va fi deschisă publicului până pe 23 noiembrie 2024.

Expoziția reunește un număr impresionant de artiști contemporani din întreaga lumeIoana Antoniu, Gregorio Botta, Marco Cingolani, Sabine Delafon, Ulrich Egger, Adriana Elian, Dana Fabini, Chulumanco Feni, Emanuela Fiorelli, Isotta Giannetta, Deborah Napolitano, Milica Jankovic, Justus Kyalo, Ovidiu Leuce, H.H. Lim, Pierpaolo Lista, Sebastián Llovera, Melissa Lohman, Luca Moscariello, Beatrice Pediconi, Eugenia Pop, Radu Pulbere, Enrico Pulsoni, Paolo Radi, Fiorella Rizzo, Naoya Takahara, Giovanni Termini, Adrian Tranquilli, Alessandro Turoni, Ciro Vitale, Narda Zapata și Mary Zygouri.

Aceștia vor expune lucrări care explorează teme contemporane, propunând o reflecție asupra realității și a viitorului, prin prisma unei lumi mai juste și mai sustenabile.

Sub titlul inspirat din sloganurile mișcărilor politice și sociale din ultimele decenii, Another World Is Possible propune o călătorie vizuală și conceptuală în universul artelor contemporane, aducând în discuție posibilitățile unui viitor mai incluziv și mai echitabil. Expoziția reprezintă o reflecție asupra prezentului și a modului în care arta poate modela realitatea în direcția unei schimbări pozitive.

În contextul actual, expoziția funcționează ca o sărbătoare a cunoașterii și a speranței, sugerând că un viitor mai bun este posibil. Expoziția se desfășoară la Centrul de Interes din Cluj-Napoca, un punct de referință pentru arta contemporană din România, contribuind la consolidarea reputației acestuia ca vector al artei contemporane clujene.

Detalii expoziție

– Perioadă: 27 septembrie – 23 noiembrie 2024
– Locație: Centrul de Interes, Strada Fabricii de Chibrituri 9A, etajul 4, Cluj-Napoca
– Program de vizitare: marți–sâmbătă, între 16:00 și 19:00; închis duminica și luni.

Echipa de Producție: Florin Ștefan, Ovidiu Leuce, Delia Avram, Andrei Budescu, Călin Colăcel, Marius Scafaru.
Design: Vlad Sulea.
Sponsori și parteneri: BT Contemporary Art, Iulius Mall, EnergoBit, Weberbau, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Parteneri media: Media9, Propagarta, Modernism, The Woman.
Muzică: MeloMelanj.
Partener gastronomic: Atelier Cafe-bar.

Evenimentul face parte din proiectul „Centrul de Interes – Vector al Artei Contemporane Clujene 2024,” susținut de autoritățile locale, aducând în fața publicului o nouă viziune artistică internațională la Cluj.

Despre Antonello Tolve

Antonello Tolve este un renumit critic și curator italian, specializat în arta și teoriile critice ale secolului XX, cu un interes aparte pentru relația dintre artă, critică, pedagogie și new media. Predă la Accademia di Belle Arti din Napoli, Università Mercatorum (Roma) și Universitatea din Tangshan (China). A fost membru în numeroase jurii internaționale și curator pentru expoziții notabile, precum *Pop Art in Italia* (2018), *Gillo Dorfles* (2020) și *UpCycle* (2022). Printre cele mai recente cărți ale sale se numără *Studi d’artista* (2024) și *ABOrigine. L’arte della critica d’arte* (2023).

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.