Am vorbit cu proprietarul și s-a rezolvat. „Strada interzisă” se deschide

Autor  Ionel Lespuc   în       4 luni în urmã     4803 Vizualizări.  

Vă spuneam ieri despre strada Augustin Buzura, din cartierul Bună Ziua, care ar urma să se învecineze cu o școală. Iar locuitorii străzii au semnat o petiție prin care se opun ca traficul generat să le treacă pe sub ferestre.

V-am spus că strada este publică, dar încă nu e. Deși prin hotărârea de Consiliu Local prin care s-a aprobat PUZ-ul, 10 din 2016, se prevedea clar că aceasta ar urma să fie donată în domeniul public, nu s-a întâmplat așa. Proiectul s-a autorizat și s-a vândut, noul proprietar nu a donat, Primăria nu și-a urmărit interesul și aici suntem. Media9 a vorbit cu dezvoltatorul, nimeni altul decât Chimu Căpușan, unul dintre cei mai importanți investitori în imobiliare din Cluj.

„Așa e, strada este pe una dintre firmele mele. O s-o donez, ce să fac cu ea? Știu că domnul viceprimar Dan Tarcea s-a întâlnit cu asociațiile de locatari de acolo și că aceștia s-au opus. Dar e o răutate, ce trafic generează școala? Toți avem probleme cu traficul. Eu nu sunt împotrivă”, a spus Căpușan.

Acum problema rămâne să se rezolve între Primărie și Chimu Căpușan. Ceea ce este limpede este că vecinii cu petiția nu au drepturi asupra arterei.

Vă invit să citiți articolul de ieri despre situația din Bună Ziua.

Locuitorii unei străzi publice din Cluj vor să aleagă ei cine o poate folosi

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.