Alin Tișe, bun de plată. I-a făcut „mafioți” și îl costă o treime din salariul pe un an

Autor  admin   în       2 years în urmã     1909 Vizualizări.  

Președintele Consiliului județean Cluj a pierdut defintiv procesul de calomnie cu directorii de la aeroport. La Judecătorie, apoi la apel și recurs, Alin Tișe a trebuit să se recunoască învins. În urmă cu cinci ani, Tișe nu i-a menajat deloc pe șefii din aeroport, cu care se afla la cuțite. I-a făcut “nenorociți”, “mafioți”, “jeguri”. A ajuns la judecată și, iată, a pierdut definitiv. Culmea este că administratorul județului și directorul aeroportului s-au împăcat între timp, însă procesul a mers mai departe și a produs efecte.

Una dintre deciziile instanței este ca Alin Tișe să își ceară scuze public, în numele Consiliului Judeţean Cluj, prin presa scrisă şi online locală şi naţională, respectiv la radio şi TV.

35.000

de lei este suma stabilită de instanță ca urmare a “prejudiciului suferit prin atingerea adusă dreptului la demnitate”.

Iată decizia judecătoriei, din 2019, menținută de instanțele ulterioare: “Constată caracterul mincinos al afirmaţiilor făcute de pârât, referitoare la salariul reclamanţilor, la manipularea angajaţilor aeroportului de către reclamanţi, la costurile deplasărilor directorilor din conducerea aeroportului, cu privire la deţinerea de către reclamantul Ciceo şi a funcţiei de manager de securitate, precum şi în ceea ce priveşte informaţiile mincinoase potrivit cărora reclamantul Ciceo ar fi declarat că s-ar produce accidente aviatice în situaţia în care nu ar rămâne director. Constată caracaterul injurios şi ilicit al expresiilor folosite de pârât cu referire la persoana reclamanţilor, precum: “jeguri ordinare”, “mafia organizată din conducerea aeroportului”, “nenorociţii ordinari de la aeroport” şi “mafioţi care continuă să fure banii publici”. Obligă pârâtul să se abţină de la a se referi la reclamanţi folosind apelative cu caracter injurios şi illicit, precum expresiile anterior enumerate. Obligă pârâtul la plata către reclamantul CICEO DAVID-IOAN a sumei de 10.000 lei, către reclamanta ZANC GABRIELA a sumei de 5.000 lei, către reclamantul FLORIAN CORINA-PAULA a sumei de 5.000 lei, către reclamanta MUREŞAN FLORICA a sumei de 5.000 lei, către reclamantul POP IULIU a sumei de 5.000 lei şi către reclamantul OPRIŞ VASILE a sumei de 5.000 lei, cu titlu de daune interese datorate ca urmare a prejudiciului suferit prin atingerea adusă dreptului la demnitate. Obligă pârâtul TIŞE ALIN să îşi ceară scuze în mod public faţă de reclamanţi pe pagina personală de facebook a pârâtului şi prin intermediul unui comunicat emis în numele Consiliului Judeţean Cluj pentru presa scrisă şi online locală şi naţională, radio şi TV”.

La cele 35.000 de lei se adaugă 13.010 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu avocaţial.

Săptămâna trecută, judecătorii Curții de Apel Cluj au dat verdictul la recursul președintelul CJ: “Respinge ca nefondat recursul declarat de recurentul pârât T.A.P. împotriva deciziei civile nr. 331 din 16.03.2022 a Tribunalului Cluj, pronunţată în dosar nr. 23611/211/2017, pe care o menţine. Obligă pe numitul recurent să plătească intimaţilor O.V., C.D.I., F.C.-P. şi P.I. suma de câte 1200 lei pentru fiecare intimat, cheltuieli de judecată în recurs. Decizia este definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi, 05.10.2022”.

După cum vedeți, se mai adaugă 3.600 de lei, drept cheltuieli de judecată, către David Ioan Ciceo, Corina Paula Florian și Vasile Opriș. Cheltuieli finale: 51.610 lei.

Suma reprezintă o treime din venitul de președinte de Consiliu județean al lui Alin Tișe. Conform declarației sale de avere, președintele a câștigat, în 2021, 155.857 lei.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.