Aici cum stăm cu traficul? Mai apare un bloc cu șase etaje pe Calea Baciului
Un imobil de locuințe colective ar putea fi construit pe Calea Baciului, nr. 72-74. Proiectul prevede edificarea unui imobil cu 35 de apartamente și va fi dezbătut în ședința CTATU de la Primăria Cluj-Napoca.
Blocul va merge mai departe numai dacă va primi un aviz favorabil, astăzi, de la arhitectul șef al municipiului. În mod normal, pe Calea Baciului sunt probleme mari de trafic, însă în această fază proiectul ar trebui să aibă un aviz favorabil din partea Comisiei de circulație rutieră din Primărie.
1.826
de metri pătrați este suprafața totală a terenului intravilan de pe Calea Baciului pe care se va edifica acest imobil.
Proiectul care va fi prezentat, luni, 24 octombrie, în Comisia de urbanism se referă la „desființarea unor construcții existente, elaborare PUD și documentație tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire imobil mixt (locuințe colective și funcțiuni terțiare, împrejmuire teren, amenajări exterioare, organizare șantier”.
Subsol, parter și 6 etaje
Se propune construirea unui imobil mixt de locuințe colective și funcțiuni terțiare, pe Calea Baciului, cu regim de înălțime (1-2) S+P+5+1R. Accesul auto și pietonal va fi realizat de pe Calea Baciului.
Imobilul va avea:
- 35 de apartamente;
- 35 locuri de parcare auto;
- 35 locuri de parcare pentru biciclete (la subsol).
Conform documentației, zona analizată este complet echipată edilitar. Amplasamentul studiat are posibilitatea de branșament la rețeaua publică de apă, canal, electricitate, telefonie și salubritate, toate utilitățile aflându-se în zona parcelei.
Distanța față de clădirile existente pe parcelele vecine:
- latura nordică – proprietate privată – nu este cazul;
- latura estică – proprietate privată – 11.70 metri;
- latura sudică – stradă – nu este cazul;
- latura vestică – proprietate privată – 1,75 metri.
Accesul auto și pietonal va fi realizat din strada Calea Baciului, din partea sudică a parcelei. Locurile de parcare vor fi organizate suprateran și subteran.
452,40
de metri pătrați este suprafața totală a spațiilor verzi propuse.
Suprafața reprezintă un minimum de 30% din totalul parcelei. Beneficiarul acestei investiții este s.c. Core Entity s.r.l. din Cluj, care le aparține lui Cosmin Boca și Dan Toșa. Pe alte firme sau pe persoană fizică, „duetul” Cosmin Boca – Ioan Toșa a construit mai multe blocuri, inclusiv cele de pe strada Vânătorului, care se văd de jos, din Grigorescu, și care au fost contestate în instanță de locuitorii din zonă.
Proiectantul lucrărilor este biroul SQM Arhitectură s.r.l. Cluj-Napoca.