Afaceri cu tratamentul pentru cancer. Se construiește o clinică privată nouă, pe patru etaje, la Cluj
Compania Medisprof Cancer Center, parte din grupul Medisprof, vine în fața comisiei de urbanism a Primăriei cu proiectul noului său spital.
MKM Building, firmă administrată de Șerban Udrea, a cerut „elaborare PUZ instituire subzonă de servicii publice și de interes public în zonă de activități economice cu caracter terțiar, pe B-dul Muncii nr. 86-90”.
Medisprof s.r.l. este o societate medicală în contract cu CAS și este baza grupului fondat de către medicul Carolina Udrea. Asociați în business sunt mai mulți membri ai familiei Udrea: Adrian Udrea, Carolina Udrea, Iulia Udrea și Șerban Udrea.
4
etaje ar urma să aibă noua clădire: parte, două etaje întregi și încă două retrase.
Terenul studiat se află la periferia Clujului, mai degrabă într-o zonă industrială decât în cea cu specific medical, pe Bulevardul Muncii.
Suprafața care face obiectul acestui studiu este caracterizată de zone cu destinaţie agricolă – păşuni, fânaţe, arabil – sau libere situate în intravilanul municipiului, parcelarul este neomogen.
2.896
de metri pătrați însumează toate cele trei parcele pe care se va construi centrul de diagnostic și tratament.
Zona studiată în PUZ este formată din trei parcele pentru care se doreste alipire, iar suprafața totală a acestora este de 2.896 mp. Obiectul lucrării constă în aprofundarea din punct de vedere urbanistic, funcțional și estetic a parcelei studiate cu scopul construirii unei clădiri cu funcțiunea de centru de diagnostic și tratament.
Conform memoriului tehnic, planul urbanistic zonal va stabili parametrii de dezvoltare urbană caracteristici zonei studiate în perioada imediat următoare, precum si incadrarea acestora in situatia existenta. Pe baza acestor considerente si corelat cu planul urbanistic general al localitatii se incearca rezolvarea urmatoarelor obiective principale:
– asigurarea unei dezvoltari urbane coerente si armonizarea noilor constructii in zona respectiva;
– organizarea circulatiilor carosabile in corelare cu exigentele PUG;
– asigurarea si rezolvarea infrastructurii tehnico – edilitare, in zona studiata;
– revizuirea limitei unitatii teritoariale de referinta in cazul unei parcele incadrate in doua sau mai multe unitati teritoriale de referinta.
89
de locuri de parcare vor fi amenajate pentru viitorul centru de diagnostic și tratament.
Accesul auto și pietonal pe teren se realizează, în prezent, dintr-o bretea de circulație care se desprinde din B-dul Muncii.
Conform documentației, aria utilă propusă preconizată in cadrul proiectului este de aproximativ 7.100 mp, de unde ar rezulta un necesar de 89 locuri de parcare auto. Acestea vor fi organizate atat suprateran, la nivelul parcelei, cat si in subteran, in cadrul primului subsol.
Astfel, se vor asigura 23 de parcari supraterane si 66 parcari subterane. Pentru a acoperi necesarul de parcari, se va opta la nivelul parcelei pentru 2 parcări etajate care permit parcarea a cate 3 autoturisme, iar la nivelul subsolului pentru 26 parcări etajate care permit parcarea a câte 2 autoturisme.
Proiectul a fost realizat de către s.c. Arhimar s.r.l. din Cluj-Napoca.
Investiție de cel puțin 22 de milioane de euro
Conform zf.ro, noul spital din Cluj va avea o suprafaţă dublă faţă de cel existent, va asigura servicii complementare celor actuale prin chirurgie (4 săli modulare robotizate), medicină nucleară, imagistică şi radioterapie de top.
Potrivit lui Șerban Udrea, directorul de dezvoltare al Medisprof, investiţia în aparatură va fi de 10 milioane de euro, pe partea de construcţie evaluarea este la 12 milioane de euro.