Acţiunile Băncii Transilvania au atins un nou maxim istoric

Autor  admin   în       6 luni în urmã     639 Vizualizări.  

Acţiunile Băncii Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare instituţie de credit din România în funcţie de activele gestionate, se tranzacţionează la un nou maxim istoric luni dimineaţă după raportarea rezultatelor financiare pe T1/2024 de către banca de la Cluj.

Potrivit zf.ro, acestea afişează preţul de 30 de lei pe unitate, plus 2,8% faţă de închiderea din şedinţa de vineri. Este pentru prima oară când acţiunile TLV ating pragul de 30 de lei. La acest preţ capitalizarea băncii este de 24 mld. lei. De la începutul anului 2024 încoace preţul acţiunilor s-a apreciat cu 23%.

Vineri, după închiderea şedinţei bursiere, banca a raportat a raportat un profit net individual de 913 mil. lei în T1/2024, în creştere cu 35 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce veniturile operaţionale s-au majorat cu 32% la 1,9 mld. lei, potrivit raportului financiar publicat vineri seară la Bursa de Valori Bucureşti.

“Ne concentrăm pe creşterea volumelor, a numărului de clienţi, pe atragerea de business pe toate segmentele pe care operăm, dar şi pe consolidarea companiilor din Grupul Banca Transilvania. Creştem astfel bilanţul şi anvergura Grupului BT, contribuind semnificativ la bancarizarea românilor. Macroeconomic, anul rămâne provocator atât ca nivel ridicat de incertitudine şi volatilitate internaţională, cât şi în ceea ce priveşte indicatorii economici. Inflaţia se dovedeşte mai rezistentă decât am fi sperat, iar creşterea economică este încă redusă. Suntem însă optimişti şi investim susţinut în dezvoltarea business-ului”, a declarat Ӧmer Tetik, director general, Banca Transilvania, pentru Ziarul Financiar.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.