Acesta este tratamentul pentru o singură zi al unui bolnav de COVID-19 internat la terapie intensivă
Platforma Ro Vaccinare a publicat „O imagine cât o mie de cuvinte”, cu tratamentul pentru o singură zi al unui pacient COVID-19 internat la terapie intensivă. Chiar și așa, pentru mulți dintre români nu mai este cale de întoarcere.
„Acesta este tratamentul pentru o singură zi la terapie intensivă a unui bolnav de Covid-19. Alternativa este simplă și sigură: vaccinarea.
Prin vaccinarea cu schemă completă se reduce considerabil riscul de infectare, de transmitere, de spitalizare și deces”, au transmis cei de la Ro Vaccinare.
În postare se precizează că se va reveni cu un text în care va fi prezentat tratamentul unei persoane care a rămas cu sechele după trecerea prin boală.
Beatrice Mahler: „Este un tratament suportiv”
„Este un tratament care ajută pacientul din Terapie Intensivă să depășească acele momente extrem de critice. Este un tratament suportiv, are nevoie de foarte multe ori de antibiotice, are nevoie de protectoare gastrice, de tratament anticoagulant.
Este vorba de tratament care să susțină inima, de soluție perfuzabilă, pentru că dificultatea de a se alimenta este extrem de mare, de tratament care să susțină toate funcțiile organismului, funcții care sunt profund afectate”, a explicat, la digi24.ro, Beatrice Mahler, directorul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.
„Sunt pacienți care au nevoie și de 3 săptămâni în Terapie Intensivă”
Dacă lucrurile evoluează într-o formă favorabilă pentru pacient, durata medie de spitalizare la „Marius Nasta” a fost de 9 zile, susține oficialul institutului.
„Sunt pacienți care au nevoie și de 3 săptămâni în Terapie Intensivă, iar asta nu înseamnă că depășirea momentului de terapie intensivă înseamnă finalizarea terapiei cu tratamente specifice.
Și înainte de terapie intensivă, și după terapie intensivă, numărul de medicamente adjuvante pentru menținerea funcților cardiovasculare, renale, funcționării echilibrate a organismului, diferă.
Cu siguranță tratamentul de care are nevoie un pacient este complex, este multiplu, necesită administrare – dacă vorbim de ATI – aproape în totalitate pe cale venoasă, de aceea pacienții vor necesita cateter, pe lângă protezarea respiratorie.
Costul nici nu poate fi comparat
Aș merge pe mai multe paliere. Dacă vorbim de vaccin, avem un singur ac, o singură injecție, deci frica de ac este combătută, dacă ne uităm câte soluții perfuzabile sunt în imagine.
Pe de altă parte, costul nici nu poate fi comparat, costul efectiv al vaccinului, cu costul medicației cumulată. Dar avem și costuri pe care nu le putem pune pe hârtie”, a mai spus,la digi24.ro, Beatrice Mahler, directorul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.