Aberația din Florești. Strada care are degeaba un nume

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã  

Am văzut cu toții multe situații de case noi, apărute pe o proprietate deja numerotată. În cazul ăsta, primește ca adresă poștală același număr și o literă. Exemplu: dacă pe strada Fericirii era o clădire la numărul 3 și mai apare una, aceasta va primi numărul 3A. E simplu. Am văzut imobile cu A, uneori și cu B. Cu C nu îmi amintesc.

Știm cu toții că Floreștiul este acel loc miraculos unde se poate orice, unde nu te mai miră nimic. Tot ce ține de urbanism este exemplificarea perfectă a haosului.

În colecția de aberații din comună, am văzut-o și pe asta. Un bloc care are adresa poștală pe o stradă aflată la 300 de metri distanță.

Să vă explic. Sunt o mulțime de blocuri pe strada Răzoare. Unele finalizare demult și locuite, altele în care nu s-au mutat locatari, cum sunt cele patru hexagoane. Numai că toate blocurile aflate aici au primit adrese poștale pe strada principală, Avram Iancu (DN1). Unele sunt cam la 100 de metri de stradă, altele hăt departe, pe deal. Dacă îi spui curierului sau poștașului că stai pe Avram Iancu 408, l-ai băgat complet în ceață. Trebuie să precizezi că stai la 408E, 408I sau chiar 408J. Și au mai rămas litere nefolosite în alfabet. La Primărie nu au știut să îmi explice această aberație. În viitor, Răzoare se va intersecta cu “drumul median” Vivo – Spitalul Regional de Urgență. Și ăsta va fi tot Avram Iancu?

Era o piesă de la U2, “Where the Streets Have No Name”. Unde străzile nu au nume. Aici, în estul Floreștiului, există o stradă care are nume, dar îl are complet degeaba. Așteptăm să apară 408Z și apoi vedem ce se mai întâmplă.

Dacă există o explicație perfect logică pentru situația de pe non strada Răzoare, vă rog să îmi scrieți pe Facebook.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.