A crescut calitatea vieții în Gheorgheni? GALERIE FOTO

Autor  Ionel Lespuc   în       3 years în urmã     1227 Vizualizări.  

“Prin mutarea Serviciului de permise, cetățenii Clujului economisesc timp și bani. Foarte important este că un cartier rezidențial scapă de poluare, de un trafic infernal. În Gheorgheni veneau suplimentar în fiecare zi între 300 și 500 de mașini, dar existau și zile cu 800 de mașini. Vă dați seama ce înseamna asta pentru traficul din cartier, pentru calitatea vieții”, a spus luni Emil Boc.

Așa este, serviciul pentru înmatriculări și permise a plecat din Gheorgheni. Media9 a avut curiozitatea să vadă ce a rămas în urmă. Sunt mai puține mașini în Gheorgheni?

Desigur, cei care veneau pentru înmatriculări și permise caută acum altă adresă. Spațiile unde se înghesuiau clujenii sunt goale, la fel și birourile care ajutau la constituirea dosarelor. Domnul Mircea și colegii săi au migrat la pachet cu serviciul din subordinea Prefecturii.

În zona Albac au rămas însă o mulțime de mașini, parcate oriunde este un loc liber. Un șofer mai curajos cu Smart a tras chiar sub semnul “parcarea interzisă”. Cine să îl amendeze lângă sediul Poliției Rutiere? Un Polo al polițiștilor nu a avut unde să parcheze, dar avea treabă. Așa că s-a oprit în mijlocul drumului și s-a apucat să-și rezolve problema. Tot neamendabil.

Parcările de pe Albac sunt la fel de pline și așteaptă liniștite construirea acolo a unui garaj suprateran. De vorbit s-a vorbit, de proiectat s-a proiectat, de executat nu s-a executat.

Traficul nu pare că a scăzut, dar nu am făcut măsurători; în Cluj însă realitatea ne arată că când unii eliberează un spațiu îl ocupă alții.

Crește calitatea vieții, în Gheorgheni, a spus Boc. Dar deocamdată nu ne este clar cât de mult. Poate locuitorii din zonă ne vor spune dacă au simțit ceva în ultimele trei zile.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.