8 clădiri pe 9,5 hectare, în Florești. Vor avea între 4 și 9 etaje

Autor  admin   în       4 saptãmâni în urmã     3959 Vizualizări.  

Primăria municipiului Cluj-Napoca și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca au obținut o finanțare de 21,12 milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru construcția unui campus de învățământ dual în comuna Florești, potrivit agendainvestitiilor.ro. Proiectul face parte din inițiativa Consorțiului Integrat pentru Învățământ Dual (CIID), având USAMV ca lider de proiect.

Campusul va fi construit pe un teren de 9,5 hectare, situat în zona Răzoare (Șapca Verde), și va include opt clădiri a căror înălțime variază între patru și nouă etaje. Conform planurilor, infrastructura complexului va oferi o cantină, o bibliotecă, spații de cazare pentru elevi și studenți, laboratoare, săli de sport și un culoar pentru metrou. În plus, vor fi disponibile 433 de locuri de parcare, alei pietonale și spații verzi, pentru a asigura un mediu modern și atractiv pentru cei care vor urma programele de învățământ dual.

Consorțiul Integrat pentru Învățământ Dual este format din 23 de parteneri, printre care se numără alte trei universități clujene – Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică și Universitatea de Medicină și Farmacie –, precum și autorități locale (Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj, Primăria Florești), instituții de învățământ tehnic și companii private, inclusiv NTT Data România, Robert Bosch, Terapia S.A. și Emerson SRL.

Scopul principal al consorțiului este formarea profesională a elevilor și studenților, astfel încât aceștia să se integreze mai ușor pe piața muncii. Proiectul urmărește diversificarea calificărilor disponibile și creșterea numărului de absolvenți printr-un parcurs educațional complet, care să includă posibilitatea de continuare în învățământul universitar.

 

 

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.