72 de milioane de lei în lucrări de reabilitare a rețelelor de apă din zona metropolitană Cluj

Autor  admin   în       2 years în urmã  

Consiliul Județean Cluj anunță că a fost semnat contractul de lucrări privind extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în comunele Florești, Baciu, Apahida și Feleacu.

71.989.110

de lei este valoarea contractului care vizează 11 localități din zona metropolitană Cluj.

Cu o valoare de 71.989.110 lei, exclusiv TVA, lucrările fac parte din programul de investiții, finanțat din fonduri europene, în cuantum de peste 404,4 milioane de euro, fără TVA, implementat de Compania de Apă Someș S.A., societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar.

Lucrările vor viza localitățile Apahida, Câmpenești, Sânnicoară, Corpadea, Sub Coastă, Baciu, Feleacu, Gheorgheni, Sărădiș, Vâlcele și Florești.

DECLARAȚIE

„Continuăm investițiile în infrastructura de apă și canalizare a județului și, împreună cu Compania de Apă Someș, ne preocupăm constant să asigurăm tuturor clujenilor apă potabilă de cea mai bună calitate, furnizată la standarde europene. În baza contractului semnat azi, locuitorii din nu mai puțin de 11 sate din zona metropolitană vor beneficia de creșterea confortului și îmbunătățirea condițiilor de viață”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

Rețelele nou realizate sau reabilitate vor include 13 km lungime totală de aducțiune, 53 de km rețea de distribuție a apei, 28 de km conductă de canalizare, 998 de branșamente de apă și 781 de racorduri de canal.

20

de luni este durata maximă de execuție a lucrărilor.

Potrivit reprezentanților CJ Cluj, vor fi construite sau reabilitate și alte facilități, respectiv stații de pompare, rezervoare și se va realiza dotarea rețelelor noi cu sistem de monitorizare automatizat SCADA. În ceea ce privește durata de execuție a lucrărilor, aceasta este de maximum 20 de luni.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.