Mini-cartier pe trei hectare, în zona unde evadează clujenii

Autor  admin   în       2 years în urmã     6179 Vizualizări.  

Un proiect imobiliar propus pe o suprafață de peste 3 hectare va fi dezbătut în ședința Comisiei de urbanism a Consiliului Județean Cluj de joi, 6 octombrie.

Este vorba de construcția unor locuințe unifamiliale sau de imobile cu destinația de locuințe semicolective cu două unități locative (în regim cuplat) în localitatea Sălicea, comuna Ciurila.

22

de proprietăți sunt incluse în planul urbanistic zonal. Fiecare va avea între 700 și 1.000 de metri pătrați, conform memoriului tehnic.

Beneficiarii investiției doresc introducerea în intravilan a unei suprafețe de 31.026 de metri pătrați din suprafața totală de 33.430 de metri pătrați. Proiectul care va fi prezentat în ședința de joi, 6 octombrie, a Comisiei de urbanism a CJ Cluj se află acum în faza de elaborare „PUZ – introducere teren intravilan, parcelare pentru construire locuințe”.

Sunt mai mulți beneficiari ai investiției. Documentația a fost întocmită de New Adonis Prodserv, compania austriacului Ulrike Atzel, care deține trei dintre parcele. AG&S s.r.l. are patru terenuri, Tomad s.r.l., trei, iar alte 13 parcele sunt ale unor persoane fizice.

Proiectantul este biroul individual de arhitectură Sonia Nicula din Cluj-Napoca. 

33.430

de metri pătrați este suprafața totală a terenului pe care urmează a se construi aceste locuințe.

Amplasamentul studiat în suprafață de 33.430 de metri pătrați se află în localitatea Sălicea, comuna Ciurila, parțial în intravilan, parțial în extravilan.

Folosința actuală a terenurilor: fâneață și arabil. Conform PUG-ului comunei Ciurila, zona de intravilan este destinată pentru locuințe de tip rural și funcțiuni complementare.

Potrivit memoriului tehnic, din terenul studiat de 33.430 de metri pătrați, suprafața de 31.026 de metri pătrați este în extravilan (din care 545 de metri pătrați pădure), iar suprafața de 2.404 de metri pătrați este în intravilan.

Parcele între 700 și 1.000 de metri pătrați fiecare 
Beneficiarii doresc introducerea parțială din terenul studiat în intravilan și parcelarea terenului studiat propus de intravilan în parcele cu suprafețe variabile de la 700 de metri pătrați la 1.000 de metri pătrați și construirea pe parcelele rezultate imobile cu destinația de locuințe unifamiliale sau imobile cu destinația de locuințe semicolective cu două unități locative (în regim cuplat).
Pe fiecare parcelă se dorește construirea unei locuințe semicolective cu două unități locative (în regim cuplat) sau  a unei locuințe unifamiliale cu regim de înălțime imobil propus de (S – subsol)+P+1E (M) sau (Ds – demisol)+P+1E (Mansardă).

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.