20 de camere cu radar pe Autostrada Transilvania

Autor  Ionel Lespuc   în       2 luni în urmã     2117 Vizualizări.  

Compania de Drumuri (CNAIR) a semnat un contract de aproape 135 de milioane de lei pentru instalarea de radare fixe.

Proiectul presupune montarea de aparate de detecție, camere de supraveghere, senzori și stații meteo.

Radarele fixe vor fi montate pe A1, A2, A3 și pe DN1. Așadar, șoferii trebuie să fie atenți la viteza cu care circulă pe principalele autostrăzi din România și pe Drumul Național 1.

Pe Autostrada 3 vor fi montate 20 de aparate care pot determina numărul mașinilor, viteza cu care rulează și distanța dintre ele. Alte 29 de camere de detecție a incidentelor vor semnala vehiculele oprite, mersul pe contrasens, apariția vreunui pieton pe carosabil, pierderea încărcăturii, fumul, focul sau ceața, scrie profit.ro.

Viitorul sistem de radare fixe va permite și culegerea unor date generale despre trafic.

Astfel, sistemul de monitorizare va detecta atât viteza de deplasare a mașinilor, cât și alte abateri ale șoferilor. De exemplu, cei care conduc periculos, au un comportament agresiv sau circulă pe banda de urgență.

De asemenea, conducătorii auto vor fi avertizați asupra unor pericole prin intermediul unor panouri digitale de informare.

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.