100 de expozanți și bunătăți de toate felurile la târgul de pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”. „Este unicul festival dintre Nistru, Dunăre și Someș”

Autor  admin   în       5 luni în urmã     1200 Vizualizări.  

Asociația „Produs de Cluj” organizează a III-a ediție a Târgului „Produs de România” la Cluj-Napoca. Derulat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, evenimentul va avea loc pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, de joi, 9 mai, și până duminică, 12 mai, între orele 10:00 și 22:00.

„Este unicul festival dintre Nistru, Dunăre și Someș”

„Trăim aceste zile în spiritul Învierii. O înviere pe care o regăsim acum cu bucurie și în ceea ce privește specificul și produsul național. Pentru că doar așa poate fi înțeleasă valoarea Produsului de Cluj care se deschide către ‘Produs de România’. Un eveniment pentru păstrarea, promovarea și reînvierea produselor și tradițiilor specifice nouă. Târgul ‘Produs de România’ nu este doar un eveniment în calendarul expozițiilor susținute de noi. Este unicul festival dintre Nistru, Dunăre și Someș care reunește artizani, producători și procesatori de preparate alimentare realizate după datina străbună, artiști și ansambluri folclorice din întreaga țară. Este o sărbătoare a spiritualității românești păstrată în lumea satului și dusă mai departe de oameni care și-au făcut din asta un crez, o viață! Și suntem mândri că putem organiza acest eveniment la Cluj-Napoca”, a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Cine va cânta între 9 și 12 mai

100 de expozanți din România și Republica Moldova

La Târgul „Produs de România” de la Cluj-Napoca vor fi prezenți 100 de expozanți din România și Republica Moldova. Ei vor oferi publicului vizitator produse tradiționale din carne și lapte, de la slănină, cârnați și jumări, la caș proapăt sau maturat, telemea și brânză de burduf.

Ce puteți găsi la târgul de pe platoul Sălii Sporturilor

Apicultorii vor fi și ei prezenţi cu toate produsele lor: miere, polen, lăptișor de matcă, faguri sau ceară. Amatorii de dulciuri vor avea la dispoziție o varietate de tentații, renumitul cozonac domnesc, turtă dulce, ciocolată și prăjituri de casă. Cunoscătorii vor putea degusta vinuri și țuică, produse din pește, uleiuri presate la rece, dar și pâine de casă, zacuscă, gemuri, dulcețuri, sucuri și siropuri naturale.

Produsele pe bază de lavandă, cele din trandafiri de Damasc, dar şi cosmeticele naturale vor putea fi găsite şi ele. Pe standurile artizanilor vor fi prezente costume populare tradiționale, lucrate de mână, podoabe, obiecte de marochinărie, obiecte din lemn, dar și plante suculente, legume și fructe de sezon.

„Cei care doresc să descopere tainele meşteşugurilor de odinioară o pot face în cadrul atelierelor de sculptură în lemn, olărit, pictură pe ceramică, confecţionat opinci sau lână împâslită”, au transmis, printr-un comunicat de presă, reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Pe durata celor patru zile vor avea loc demonstraţii gastronomice, iar în incinta târgului va fi şi o zonă de distracţie şi agrement pentru copii şi părinţi.

Cei interesați sunt așteptați pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” cu gusturi din întreaga Românie.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.