1.700 de garaje urmează să fie demolate, dar după alegeri. Aceeași strategie penibilă

Autor  Ionel Lespuc   în       3 luni în urmã     1043 Vizualizări.  

Primăria Cluj-Napoca și garajele de tablă. Media9 v-a spus de fiecare dată cum funcționează lucrurile: când sunt alegeri, activitatea de demolare se oprește. Nu se face administrație la Cluj-Napoca, din păcate, ci exclusiv politică.

Concret, anul acesta nu s-a trimis nici măcar o somație clujenilor (încă) utilizatori de garaje de tablă. Chiar am căutat asiduu să găsim ultima acțiune de notificare: vara lui 2023. La fel s-a întâmplat și în 2020.

Sunt astăzi 1.700 de garaje a căror situație este blocată în Primărie, până după alegeri. Amplasamentele se află în Mărăști, Mănăștur și Zorilor. Nu e o dramă, neapărat, că se amână desființarea anumitor garaje, dar e penibilă și blamabilă această strategie.

Săptămâna aceasta, viceprimarul Dan Tarcea a lăsat să se înțeleagă, la radio, că există “provocări” și că garajele rămase sunt pe terenuri revendicate.

“Am demolat peste 6.000 de garaje. Pregătim următoarea procedură de demolare, pentru că tot ce a fost, să spun așa, mai ușor de demolat, am demolat. Ce a rămas de demolat vine cu provocări, pentru că terenurile de sub sau o parte din terenul de sub aceste garaje fie este revendicat, fie este în litigiu, fie are o situație incertă și atunci trebuie să pregătim aceste lucruri, astfel încât să poți să pui ceva în schimb, pentru că altfel ai demolat garajul și nu poți să pui nimic în locul lor. Vom continua acest proces până când vom demola și ultimul garaj de pe domeniul public. Aș vrea să fac mențiunea asta, sunt anumite zone în care am demolat garajele și au mai rămas 1-2-3-5 garaje cumva izolate. Și am auzit de foarte multe ori că ‘sigur garajul ăla nu a fost demolat pentru că aparținea unuia, nu știu, din primărie sau ceva mare de printr-o instituție’. Nu este adevărat. Nu contează aici cine este proprietarul garajului, ci dacă este un litigiu pe acel teren”, a spus Tarcea.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.